1
Gradonačelnici Podgorice i Prištine ragovarali na marginama Podgoričkog investicionog foruma
Bolje upoznavanje - kroz kulturu!

       – Za to sam da pokušamo da se na kulturnom planu još tješnje povežemo. Može da se napravi kulturna razmjena sa našim Pozorištem ili Muzejima i galerijama. To bi bio jedan doprinos u smislu upoznavanja ljudi. Jer, mislim da su svi problemi koje imamo u regionu, posledica činjenice da se mi dovoljno ne poznajemo. Da smo bili povezaniji neke stvari se ne bi desile. Zato mislim da je kulturna razmjena važna – istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na sastanku sa gradonačelnikom Prištine Špendiem Ahmetijem, održanom na marginama Podgoričkog investicionog foruma.

Pored kulturne, on je naglasio i važnost saobraćajne povezanosti, navodeći da će u tom smislu značajan doprinos dati autoput Bar – Boljare, kao i put Podgorica – Gusinje, koji je u izgradnji.
Gradonačelnik Prištine složio se sa prijedlogom da se intenzivira saradnja u kulturi. On je izrazio zahvalnost na svemu što je Crna Gora uradila za ljude na Kosovu i istakao da se u Prištini trude da održavaju veze sa Podgoricom i Crnom Gorom.
– Priština je uvijek bila centar Albanaca koji su živjeli u drugim državama, tako da je mnogo ljudi iz Tuzi i Ulcinja koji su studirali u njoj. Pokušavamo da održavamo te veze – rekao je Ahmeti.
Na sastanku je dogovoreno je da gradonačelnik Podgorice u narednom periodu posjeti Prištinu.
Posjeta : 84