1
Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore (U20) savladala Mađarsku 15:14 u osmini finalla SP u Kuvajtu
"Ajkule" diktirale ritam!

    - Zasluženo smo među osam najboljih ekipa. Od prvog do posljednjeg minuta smo imali ritam i vodili. Iako su Mađari stizali rezultat pokazali smo karakter i potvrdili da podižemo nivo igre kako turnir odmiče. Zadovoljan sam apsolutno svakim segmentom igre, mada odbrana i može i mora bolje. Igrali smo protiv odlične ekipe, ali bili smo bolji - ocijenio je Veljko Uskoković, selektor mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore (U20) koja je danas savladala Mađarsku 15:14 u osmini finalla SP u Kuvajtu i u četvrtfinalu igraće sjutra sa Srbijom.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Nebojša Vušković sa četiri gola, dok su po tri postigli Savo Ćetković i Petar Mijušković. Po jednom u listu strijelaca upisali su se Uroš Vučurović, Danilo Radović, Miroslav Perković , Dušan Matković i Branko Franeta. U mađarskoj selekciji najbolji je bio Janoš Fekete sa četitri pogotka.
- Slijedi duel sa Srbijom, oni su danas bili slobodni, tako da odmorniji ulaze u meč. Pokušaćemo malo da odmorimo igrače i pripremimo... To su dvije slične škole vaterpola, biće jako interesantno. Oni igraju odbranu odlično, mi napad, pa ćemo vidjeti - dodaoo je Uskoković.
- Čestitam momcima, odlična utakmica. Pokazali smo srce u bazenu. Zaslužena pobjeda. Bilo je jako teško ali smo se držali dogovora, od prve do posljednje sekunde igrali jako. Sjutra moramo ponoviti ovu partiju, odigrati jako, i dati sve od sebe da se domognemo polufinala - poručio je golman Darko Đurović.
Četvrtfinalni duel počinje sjutra od 14,10.
Sastav Crne Gore: Darko Đurović, Nebojša Vušković, Savo Ćetković, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić, Danilo Radović, Luka Murišić, Petar Mijušković, Miroslav Perković, Vuk Drašković, Dušan Matković, Branko Franeta, Alen Isljamović. Trener je Veljko Uskoković, pomoćnik Aleksandar Aleksić, doktor Predrag Dabović.
OSMINA FINALA:
12:50h Hrvatska - Novi Zeland 15:6
14:10h Mađarska - Crna Gora 14:15
15:30h Japan - Australija 11:10
16:50h Kanada - SAD
ČETVRFINALA:
14:00h Srbija - Crna Gora
15:20h Španija - Hrvatska
16:40h Italija - Japan
18:00h Grčka - Kanada/SAD
POLUFINALA:
Srbija/Crna Gora - Italija/Japan
Španija/Hrvatska - Grčka-Kanada/SAD




Posjeta : 782