0
Foruma mladih pisaca
Govore stihove - dvije poetese!

    Čitanje poezije pjesnika Foruma mladih pisaca KIC pjesnikinja Tanje Božić i Natalije Milovanović iz Sovenije, održaće se večeras od 19 u sali DODEST KIC "Budo Tomović".
Njihove stihove govoriće Natalija Milovanović, Tatjana Božić, Luka Boljević, Jana Radičević, Nikola Ćorac, Barbara Delać, Milena Radević, Jelena Đurović i Martina Medenica.
   

Tanja Božić rođena je 1995. u Ljubljani, gdje trenutno završava master studije komparativne književnosti i francuskog jezika. Kad nije bibliotekarka, prevodi i piše, najviše poeziju, a i prozu. Za svoje pisanje je dobila nagrade konkursa Rdeča nit, Pesniška olimpijada te konkursa časopisa Spirala. 2018. godine se plasirala u zbornik Črtica za 3. tisočletje, 2019. u zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije Rukopisi 42, polufinale takmičenja Pesniški turnir te u finale konkursa za najbolju priču 2019. godine časopisa Sodobnost.
Natalija Milovanović rođena 1995. u Srbiji, osnovnu školu završila u Bosni i Hercegovini, srednju u Sloveniji, trenutno studira u Austriji. Do sada je obljavljivala u nekoliko slovenačkih literarnih časopisa, plasirala u finale takmičenja Pesniški turnir, a 2019. u finale konkursa za najbolji slovenački esej časopisa Sodobnost kao i festivala mlade slovenačke literature Urška. Objavila je i nekoliko prevedenih pjesničkih i proznih djela sa srpskog, hrvatskog i njemačkog.
Posjeta : 333