2
Na 26. internacionalnom Podgoričkom maratonu nastupiće hiljadu učesnika iz preko 40 država
Brend startuje - rekordom!

    - U kalendaru sportskih događaja Podgorički maraton je postao brend Glavnog grada i manifestacija kojom se naš Grad jasno pozicionirao na međunarodnoj sportskoj mapi. Podsjetiću vas da je Podgorički maraton uvršten u najviši rang Balkanske, Evropske i Svjetske Atletske Federacije, kao i da će preko hiljadu učesnika ove godine imati priliku da na osnovu rezultata koje ostvare u neđelju zavrijede i pravo učešća na narednim Olimpijskim igrama - istakao je dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice i i predsjednik Organizacionog odbora 26.internacionalnog Podgoričkog maratona, na kojem će u nedjelju nastupiti rekordnih hiljadu učesnika iz preko 40 država.

- Do sada su prijavljeni takmičari iz 44 države svijeta. Trčaće i rekorderka Olivera Jeftić, koja je do sada pet puta pobijedila u Podgorici i crnogorska rekorderka Slađana Perunović. Poznati mađarski menadžer Zoltan Benedik dovodi ekipu od 12 takmičara. U 54 segmenta organizacije, u njenom opsluživanju od starta do cilja, kao i u pratećim trkama, učestvovaće više od 800 ljudi - ukazao je direktor maratona Vladimir Tomović.
- Pozvao bih građane da svi izađemo, da svi učestvujemo. Ako ne možemo da trčimo maraton, da pokušamo da trčimo trku zadovoljstva, da dovedemo svoje prijatelje, svoju djecu. Za sve postoji neka aktivnost u kojoj možemo da učestvujemo”, kazao je Banjević, izražavajući zadovoljstvo što se, poslije duže vremena, u dobrom pravcu razvija inicijativa oko izgradnje atletskog stadiona - apelovao je predsjednik Atletskog Saveza Crne Gore Gojko Banjević.
::Bez stadiona

- Podgorica jedan od rijetkih Glavnih gradova u Evropi koji nema atletski stadion i potrebnu infrastrukturu za razvoj talenata u tom sportu. Naš Sekretarijat za prostorno planiranje je izdao urbanističko-tehničke uslove na bazi kojih će Atletski Savez izraditi idejno rješenje a onda ćemo mi u daljoj procedure razrađivati taj plan, ja se nadam uz podršku Ministarstva sporta odnosno Vlade Crne Gore. Nije isključeno da ako budemo imali sreće i malo više podrške za nekih dvije ili tri godine Podgorički maraton ili krene, ili se završi na tom objektu - napomenuo je Vuković.
Posjeta : 303