0
"Demokratski front" predstavio Inicijativu za izmjene i dopune Ustava iz 2007.
Uz srpski i trobojku - traže zaštitu SPC!

- "Demokratski front" je pripremio inicijativu za promjene i dopune Ustava. Imajući u vidu da je prošlo 12 godina od usvajanja Ustava i da je u prethodnom periodu realizacija tog Ustava pokazala čitav niz nedostataka i propusta "DF" je odlučio da jednom ovakvom inicijativom ponudi javnosti materijal koji će omogućiti raspravu i konkretne pregovore za unaprijeđenje ustavnog ambijenta - naglasio je Neojša Medojević, jedan od lidera "DF", na press konferenciji na kojoj su predstavljeni prijedlozi za izmjene i dopune Ustava Crne Gore.
Po njegovim i riječima Andrije Mandića i Milana Kneževića, koji očekuju podršku svih, inicijativom je predviđeno da i srpski jezik bude službeni, uz državnu da se vijori i narodna trobojka, a žele i zaštitu SPC!

- Pored identitetskih pitanja, ovim prijedlozima uveli smo mehanizme direktne demokratije. Ukoliko građani smatraju da neki zakon ne štiti njihove interese, ili ugrožava njihova prava, moćiće da organizuju referendum i u tome ih niko neće moći spriječiti. Građani bi mogli da se izjasne o vojnoj bazi na Sinjajevini, žele li mini HE, o svakom urbanističkom rješenju, koncesionom ugovoru...Predvidjeli smo tri odsto potpisa građana koji bi mogli da organizuju referendum, čiji bi rezultati bili obavezujući. Ponovili smo inicijativu da krivična djela korupcije i organizovanog kriminala ne zastarjevaju. Ove promjene doprinijele bi rješavanju teške krize u kojoj se Crna Gora nalazi - istakao je Medojević.
Posjeta : 200