1
Predstavom "Mali pirat" i dodjelom nagrada, završen 8. Međunarodni festival lutkarstva
Grand Prix za - „Vanda Lavanda”!

    Grand Prix za najbolju predstavu u cjelini na 8. Međunarodnom festivalu lutkarstva, koji je sinoć završen uz pjesmu, radovanje i predstavu „Mali pirat“, osvojila je predstava „Vanda Lavanda” u izvođenju ansambla Gradsko kazalište lutaka Rijeka.
Nagrada za najbolju režiju pripala je Biserki Kolevskoj, za režiju predstave „Odisej-san o povratku” u izvođenju ansambla Dječije pozorište Republike Srpske, dok je nagrada "Dragan Radulović" za najbolju dramaturgiju pripala Jeleni Tondini, za dramaturšku obradu teksta „Vanda Lavanda”, Gradsko kazalište lutaka Rijeka.

Nadia Imperio za lutke u predstavi „Pod žicama” u izvođenju pozorišta KronikoKab iz Osija, Sardinija (Italija) zaslužila je nagradu za najbolje estetsko-tehnološko rješenje, a najbolja je scenografija Svila Veličkova, za scenografiju u predstavi ,,Odisej-san o povratku”.
Nagrada za najbolju originalnu muziku dobili su Anita Valo i Meri Jaman, za muziku u predstavi „Vanda Lavanda”, Gradsko kazalište lutaka Rijeka.
Tri ravnopravne glumačke nagrade pripale su ansamblu predstave „Vanda Lavanda”, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Nadii Imperio, KronicoKab, Ossi, Sardinija i Mirjana Đorđević, za ulogu Ide u predstavi „Cveće male Ide”, Pozorište Lutaka Niš.
Nagradu Dječjeg žirija za najbolju predstavu osvojila je „Error 404“ pozorišta Ángeles de Trapo (Teatro de títeres) iz Malage u Španiji.
Posjeta : 182