1
Poslije naporne sezone sa "Pro Rekom", Aleksandar Ivović priključio se pripremama vaterpolo reprezentacije Crne Gore
Željni i orni za - nove izazove!

-Nema odmora, ali nijesam ja jedini od igrača koji su u ovoj situaciji. Igrači koji su igrali završni turnir Eurolige su počeli juče ili danas pripreme. Mi ćemo ove sedmice početi nekim laganim tempom, nas trojica koji smo igrali Euroligu. Od sljedeće sedmice krećemo sa dvodnevnim treninzima. Polako ulazimo u trenažni proces koji je svako ljeto isti. Ekipa je u odnosu na prošlu godinu izmijenjena. Svi smo željni i orni za ovo novo što nas očekuje - poručuje Aleksandar Ivović, koji se poslije naporne sezone sa "Pro Rekom" priključio pripremama vaterpolo reprezentacije Crne Gore za SP u Južnoj Koreji.

- Raspored je dosta gust, biće teško napraviti koncept priprema, jer period nije dug do odlaska na Svjetsko prvenstvo. Turnir u Njemačkoj je jako interesantan jer će se igrati po novim pravilima. Nijesmo imali puno utakmica po novim pravilima tokom sezone, sem završni turnir Evropa kupa u Zagrebu. Nastavak sezone je opet bio po starim pravilima, tako da ćemo pokušati da se adaptiramo što bolje na sva ta nova pravila. Početkom jula idemo za Kinu gdje ćemo trenirati sa Kinom i Kanadom. Treba imati što više utakmica da bi ekipa vidjela šta da prihvati a šta ne od novih pravila - ukazao je Ivović.
- Grupa jeste teška, ali po meni nema ni lake ni teške grupe na velikim takmičenjima. Često puta se pokazalo da su se osvajale medalje i kad je bila teške grupa, a da nijesu kada je bio lakši put. Ja o tome ne razmišljam, mislim da o tome ne treba da razmilja niti jedan naš igrač. Najvažnije je da pripreme odradimo što bolje. Da svi igrači koji su tu, da do damog kraja budu zdravi. Da pokušamo da se uigramo i da stvorimo hemiju koja bi na kraju mogla da nas odvede do završnice Svjetskog prvenstva - zaključio je crnogorski as.
Posjeta : 289