1
U drugom meču finalne serije za prvaka ABA lige "Crvena zvezda m:ts" - "Budućnost Voli" 107:69
"Zvezda" (ni) je - završila posao!

    Aktuelni šampion ABA lige ne samo da nije uspio da napravi brejk u drugom meču finalne serije, deklasiran je od "Crvene Zvezde m:ts" 107:69 , pa se serija sada seli u Podgoricu.

Početak utakmice nagovještavao je drugačiji ishod meča, domaćin je serijom 8-0 stekao 4 poena prednosti, da bi Plavi ulaskom Gordića i Barovića uzvratili istom mjerom. Uslijedio je period u kojem se igralo koš za koš, ali su Plavi sa nekoliko propusta dozvolili domaćinu da stekne osjetniju prednost. Naša ekipa je drugu četvrtinu započela bez dovoljne agresivnosti u odbrani što je Crvena Zvezda koristila. Veliki broj promašenih slobodnih bacanja je onemogućio našu ekipu da uhvati rezultatski priključak.
Očekivala se reakcija naše ekipe u trećoj četvrtini, ali je ona izostala. Loši procenti šuta i loša igra u odbrani omogućili su domaćinu da uvećava prednost iz minuta u minut. Bell je sa 2 pogođene trojke na trenutak vratio ekipu u igru, ali je to bilo sve od Plavih. U posljednjem kvartalu ekipe su već bile mislima u trećoj utakmici. Najefikasniji u našoj ekipi bio je Gordić sa 11 poena, dvocifreni su još bili Barović i Bell sa po 10 poena. Domaću ekipu je do pobjede vodio Perperoglou sa 17 poena.
Serija se sada seli u Podgoricu, gdje će se odigrati treća utakmica finalne serije ABA lige. Taj duel na programu je u srijedu 17. aprila sa početkom u 19




Posjeta : 1074