0
Hercegnovski DPS zahtijeva izvinjenje Turističke organizacije i koalicije na vlasti
Ristićeva slika - degradira imidž grada!

      - Nakon niza propusta, nesmotrenih odluka, nepotizma i protekcionizma, kojima se degradiraju Herceg Novi, njegov imidž i razvoj, objavljivanje fotografije Nemanje Ristić na profilu Turističke organizacije Herceg Novog dokaz je da koalicija na vlasti nema granica u svom bezumlju, poručuju iz hercegnovskog DPS.

- Staviti u isti kadar naš Herceg Novi i lice sa potjernica, sa zastrašujućom prošlošću i ništa boljom sadašnošću, potvrda je ne samo odsustva bilo kakve odgovornosti, već i očiglednih namjera odgovornih u Turističkoj organizaciji koju kontroliše Novska lista. Od formiranja aktuelne vlasti, Turistička organizacija prednjači u bahatom trošenju novca građana. Promocija grada pretvorena je u groteskne prizore šepurenja funkcionera željnih pažnje, putovanja i fotografisanja”, dodaju oni.
U ovoj partiji se pitaju, ko u koaliciji na vlasti promoviše kriminalce i kriminalne organizacije, lica sa potjernica i osuđivane ličnosti?
- Da li je to promocija kakvu zaslužuje naš grad i da li takvu promociju treba da plaćaju građani Herceg Novog? Koja partija u koaliciji na vlasti ima pravo da unižava građane Herceg Novog? Koji partijski lider ima pravo da baci pod noge jubilarni Praznik mimoze da bi se Nemanja Ristić na fotografijama šepurio sa mažoretkinjama? Ko se to otvoreno poistovjećuje sa fašističkim stavovima lica sa fotografije? Da li je bilo ko u koaliciji na vlasti svjestan učinjenog i poruke koja je poslata? I šta je još ostalo da odgovorni u Turističkoj organizaciji i upravi grada urade da degradiraju imidž Herceg Novog do nepovrata - pitaju oni.
Iz DPS zahtijevaju izvinjenje, ne samo zaposlenih u Turističkoj organizaciji, već i svih predstavnika koalicije na vlasti koji su dopustili ovakvo besprizorno uniženje građana i degradaciju vrijednosti za koje se borimo.
- O odgovornosti prema zakonu i građanima, neka se zabrinu sami - ističu oni.
Specijano državno tuužilaštvo optužuje srpskog državljanina Nemanju Ristića da ga je angažovala Federalna služba bezbjednosti Rusije da bude dio logističke mreže koja je za 16. oktobar 2016. godine, na dan parlamentarnih izbora, pripremala terorističke napade na ključne institucije Crne Gore.
Nemanja Ristić, nekadašnji član “voždovačkog klana” i osuđenik, tereti se sa još trinaest osoba za terorizam u pokušaju i, prema svim raspoloživim podacima, imao je značajnu ulogu u “crnoj operaciji 16. oktobra”. Ristiću i njegovom sunarodniku Predragu Bogićeviću i dvojici organizatora Eduardu Sišmakovu i Vladimiru Popovu (agentima ruske GRU) sudi se u odsustvu.
Srbija je odbila da izruči Bogićevića i Ristića uz obrazloženje “da je neosnovana molba crnogorskih vlasti, te i da nijesu ispunjeni zahtjevi za njihovu ekstradiciju”.
Posjeta : 280