2
Službenici OB Danilovgrad kontrolisali vozilo kojim je upravljao M.V. (39) iz Andrijevice i stan njegovog srodnika B.R.
Otkrili oružje i municiju!

    Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kontrolom vozila i pretresom na jednoj lokaciji pronašli su i oduzeli oružje i municiju. Osumnjičeni za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija je lišen slobode.

Službenici OB Danilovgrad su, vršeći kontrolu lica i vozila na magistralnom putu Podgorica – Nikšić, kontrolisali pmv marke „VW Golf IV" kojim je upravljalo lice M.V. (39) iz Andrijevice, a na mjestu suvozača nalazio se B.R. (38) iz Podgorice, dok se u vozilu nalazilo i jedno maloljetno lice. Izvršenim pregledom lica i vozila policijski službenici su pronašli pušku marke „Zastava Yugoslavia" kal. 8x57, kutiju sa 23 čaure, kao i 102 komada municije. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da pronađeno oružje i municija pripadaju B.R.
Daljim operativnim radom, uz konsultacije sa nadležnim tužiocem, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi srodnik B.R. a kojima je on imao pristup. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pušku marke „Brno", optički nišan sa nosačem i 3.640 komada lovačke municije marke „Fiocchi". Sumnja se i da ovo oružje i municija pripadaju B.R.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Posjeta : 143