2
Nastavnicima i učenicima dodjeljene nagrade iz Fonda za kvalitet i talente
Država se - diči rezultatima!

    - Ove nagrade su naša skromna pomoć na tom, katkad memljivom putu pronalaženja volje da postanete najbolja verzija sebe. Nije dakle riječ o novcu, niti o najmanje pola miliona eura koliko ćemo svake godine izdvajati za ovu namjenu, iako to nije zanemarljiv dio ovih nagrada. Riječ je o tome da vam danas govorimo da nije tačno da nijeste dovoljno dobri. Naprotiv!
Odavde šaljemo poruku svima da vaš trud ova država cijeni, da vaše napore vrednuje. I što je najvažnije, da se vašim rezultatima diči - poručio je ministar prosvjete Damir Šehović na dodjeli skoro 500 nagrada nastavnicima i učenicima iz novoosnovanog Fonda za kvalitet i talente.

Ispred umjetničkih škola najviše bodova je imala nastavnica Mirjana Vučković iz JU Srednja likovna škola „Petar Lubarda“ i učenica Ivana Dendić - JU Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Dara Čokorilo“, te Sofija Musić - JU Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“. U kategoriji osnovnih škola najviše bodova je imao nastavnik Radovan Sredanović iz JU OŠ „Maksim Gorki“ i učenik Matej Sredanović - JU OŠ „Oktoih“. U kategoriji srednjih škola najviše bodova imali su nastavnica Andrijana Deletić-Milačić - JU Srednja ekonomska škola „Mirko Vešović“ i učenica Monika Prebiračević iz JU Gimnazija „Miloje Dobrašinović“.
Posjeta : 267