1
Predsjednik Vlade Crne Gore na Žabljaku prisustvovao svečanom otvaranju puta Kuće Stijepovića – Savin Kuk i višenamjenskog terena za male sportove
Potpisani ugovori za investiicje - 13 miliona!

         - Sa zadovoljstvom konstatujem da se na Žabljaku investicije koje sprovodi Vlada i Opština Žabljak realizuju najboljom mogućom dinamikom kako smo obećali građanima Žabljaka i poručili cijeloj Crnoj Gori - ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koji je danas na Žabljaku prisustvovao svečanom otvaranju puta Kuće Stijepovića – Savin Kuk i višenamjenskog terena za male sportove, kao i prvoj vožnji električnog minibusa.
On je naglasio da su već u ovom trenutku potpisani ugovori za investiicje na Žabljaku u vrijednosti od preko 13 miliona eura, a da će u ovoj godini biti potrošeno 3 miliona eura, što govori u intenzivnom ulaganju u infrastrukturu Žabljaka.

- Bili smo na dijelu dionice puta od Žabljaka do na Tepca dužine nesto vise od jednog km. Radovi se odvijaju dobro I brzo će biti spremni za asfaltiranje. To će omogućiti kvalitetniji život građanima I porodicama iz Tepaca koji su u zimskom periodu bili praktično odsječeni od svijeta i bili primorani da čekaju sunce ili otopljenje snijega. Istovremeno smo danas pustili u rad saobracajnicu od kuce Stijepovića do skijališta Savin kuk. Vidjeli ste jednu modernu i komfornu saobraćajnicu koja će biti samo jedan dio ukupne infrastrukture koja će od Žabljaka voditi prema skijalištu - rekao je premijer, izrazivši uvjerenje da ce ubrzo ove godine biti raspisan tender za nastavak radova na ostalim dionicama ove saobraćajnice.
- Vidjeli ste da smo ministar Janović, predsjednik opštine Žabljak i ja otvorili nove sportske terene za male sportove za omladinu i djecu Žabljaka, da je jedan prostor koji je nekada bio ružan i od kojeg smo okretali glavu danas pretvoren u jednu pravu sportsku vrijednost grada Žabljaka I omladine Žablajka I da je investicija koja je takođe vrijedna i daje jedan novi sadržaj ukupnoj turističkoj ponudi Žabljaka. I na kraju ovdje smo prisustvovali ceremoniji predaje prvog električnog autobusa Crnoj Gori. Ta inicijativa je potekla u januaru na sastanku koji se održao kod mene u kabinetu sa predsjednikom board-a NLB grupe i glavnim izvršnim direktorom Martinom Leberleom i evo vidite za manje od godinu dana donacija je realizovana. Dobili smo ne samo jednu vrijednu donaciju nego smo sa ovim poslali poruku da ce Žabljak biti oaza mira, oaza čistoće, kvalitetne I zdrave ponude ne samo za građane Žabljaka nego I za one koji dolaze na Žabljak I ja vjerujem da će ovakvih autobusa u narednom period biti više I da će po ovome biti prepoznata turistička ponuda Žabljaka - ukazao je Marković.
- Investitor je već dobio građevisnku dozvolu za početak radova na novom hotelu koji će biti na proljeće. Vjerujem da će Savjet za privatizaciju Vlade mozda vec ove nedjelje donijeti odluku o izboru investitora na odmaralištu Mediteran, tako da ćemo iduće godine na proljeće imati dvije kapitalne investicije na Žabljaku, nove hotelske i druge kapacitete. Zadovoljan sam, sve sto radimo na Žabljaku radimo za građane, radimo za našu ekonomiju, radimo za nova radna mjesta, za bolji standard. To radimo na cijelom sjeveru radimo i u cijeloj Crnoj Gori zaključio je predsjednik Vlade Crne Gore.
Posjeta : 313