1
"Pet minuta" poslije utakmice Lige nacija Crna Gora - Srbija 0:2
Krstajić zadovoljan - "nekim novim klincima"!

- Prije svega, zahvalio bih Fudbalskom savezu Crne Gore na gostoprimstvu i ponovio bih da mi je što je najavljivano da dollazimo na utakmicu visokog rizika. I crnogorski i naši navijači bili su korektni, a tako je bilo i na terenu. Čestitao bih mojim igračima na zasluženoj pobjedi. Počeli smo utakmicu sa devet klinaca, sa 10 ako i Mitrovića računamo kao mlađeg, jedino jje Tadić iskusniji. Zasluženo smo poveli i u prvom poluvremenu imali smo još par prilika. Znali smo i šta nas čeka u nastavku i igrali smo na polu-kontre. Sve u svemu, najvažnije je da je ova istorijska utakmica protekla u miru i da je sve bilo korektno - istakao je "pet minuta" poslije utakmice Crna Gora - Srbija 0:2 selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić.

- Nije me razoačrala Crna Gora, već su me oduševili moji momci koji su dali maksimum. Crna Gora ima kvalitetne igrače, nije bila kompletna, ali nismo ni mi. Sergej Milinković Savić počeo je sa klupe i to je možda taktički iznenadilo Crnu Goru. Sergej je u svima nastupima za reprezentaciju pokazao kvalitet i zadovoljan sam njime i kao fudbalerom i kao čovjekom - dgovorio je Krstajić na press konferenciji.
- Sve je tinjalo od početka, pala je koncentracija i niti smo mi mogli da igramo, niti je Srbija mogla da igra. Toje posledica taktičkih zadataka, ali dobrim delom i spoljnog uticaja o kojem ne mogu da govorim. Ne mogu reći da smo uživali u igri, posebno u prvom poluvremenu. Ali, imali smo želju da ostvarimo rezultat. Pokazali smo želju, htjenje da dožemo do rezulta. Nije to bilo stihijski. Međutim, morali smo mnogo bolje, kvalitetnije, da mnogo više budemo u posjedu lopte, da budemo konkretniji, ali nismo usjeli. Nije mi ni prvi, a ni poslednji put da sam isključen. Možda sam trebao i zbog nečeg ružnijeg. Jednostavno, skupilo mi se nešto što je tinjalo cijelu utakmicu. Ali, kad neko ima i nož i pogaču, on završi kako njemu ontacije dgovara - ukazao je slektor fudbalske reprezentaciije Crne Gore Ljubiša Tumbaković.
- Nije to samo uticaj spoljnog faktora samo na našu igru nego i na protivničku, Neke odluke sudija bile su nejasne, iritirajuće. Kada ti padne koncentracija, logično je da napraviš glupost koju sam napravio. PPripremali smo igrače za mirnu utakmicu, sa puno akcija, gdje trebamo da držimo koncentraciju. Mislili smo da posle svakog okupljanja napredujemo, a malo smo pokazali. Takko se namestilo, a na to je uticao i protivnik. Suzili su nam i skratiili teren, bili su odgovorni u defanzivi i to se vidjelo posebno u drugom poluvremenu - odgovorio je novinarima selektor "hrabrih sokola", kojeg je italijanski arbitar Roki isključio u 81. minutu.
- Nije me iznenadilo što Sergej Milinković Savić nije bio sterter. Imali smo njihov sastal, znali za te varijacije sa srednjim bekovima, za tu trojicu, četvoricu igrača koji igraju prema naprijed. Gotovo da smo ih "pogodili u glavu", tako da nije neko veliko iznenađenje.
Vjerovatno je prevagnuo Mitrović, koji je domiantan. Protiv takvog igrača igra se drugačije. To što radi u napadu leđima stvarno je maestralan. On je igrač šesnaesterca i njegova konekcija sa Tadićem nešto je najbolje u Srbiji - ukazao je Tumbaković.
Po njegovim riječima, Jovetić i Vukčević tek su izašli iz povrede. Kako je utakmica odmicala, Joveta je bio sve bolji, a Vukčević nije bio na nivou one dve utakmice koje je odigrao u septembru.
Posjeta : 408