2
Crnogorski premijer na Konkordija samitu u Njujorku
Naša ambicija - najprestižnija destinacija!

- Danas smo pozicionirani na način da imamo ambiciju, kao što ste i sami rekli, da postanemo najrazvijenija zemlja i najprestižnija destinacija na Sjevernom Mediteranu. Prošle godine smo postali punopravna članica NATO, a već šest godina pregovaramo sa Evropskom unijom o članstvu. Dakle, naša vizija evropske i evroatlanske zemlje se ostvaruje. Ali našu zemlju želimo da učinimo bogatom, razvijenijom i zemljom u kojoj se živi srećnije i sa punim zadovoljstvom - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na Konkordija samitu u Njujorku.

Govoreći o programu ekonomskog državljanstva, predsjednik Vlade je naveo da Crna Gora već drugu godinu bilježi jednu od najvećih stopa rasta u Evropi, dok je učešće turizma u društvenom proizvodu preko 22 posto.
- Programom ekonomskog državljanstva želimo da Crnu Goru poziciramo kao najprestižniju turističku destinaciju na Sjeverenom Mediteranu. Želimo da privatnim novcem, naše resurse pretvorimo u potencijal za zemlju. Javni novac i državne fondove želimo da usmjerimo u jačanje našeg finansijskog potencijala i stabilnosti. Dakle programom ekomomskog državljanstva ulagaćemo u projekte koji su započeti i u nove projekte, razvijati našu infrastrukturu, na taj način otvarati nova radna mjesta, i našu prelijepu zemlju učiniti dostupnom za bogate građane širom sbijeta. Oni su i danas u Crnoj Gori. Ali mi želimo da ostanu u Crnoj Gori i da sa njima dođu neki novi - poručio je premijer Marković, izrazivši uvjerenje da će model ekonomskog državljanstva biti promovisan i dostupan svima koji žele da u Crnoj Gori stvaraju, razvijaju svoj biznis i žive, u oktobru ili najkasnije do sredine novembra.
Komentarišući simboliku susreta sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom na samitu NATO i poznatog filma o Džejmsu Bondu, predsjednik Vlade je istakao da kada je sniman film niko nije mogao da zamisli da će Crna Gora danas živjeti realnim životom iz tog filma.
- Ali je isto tako rijetko ko prije deset godina mogao pomisliti da će Crna Gora da sjedi sa istim političkim stolom sa najvećim zemljama današnjice i da smo ravnopravni. I možda zbog toga je nastao i taj dijalog između predsjednika Trampa i mene.
Kako je premijer Marković zaključio, u Crnoj Gori danas postoje prestižni hoteli kao šti su: Aman, Marriott, Ritz-Carlton, Chedi, Regent, našu zemlju posjećuju najbogatiji ljudi, a najprestižniji časopisi i portali je svrstavaju u najprestižniju destinaciju na svijetu.





Posjeta : 1028