0
U Herceg Novom i Budvi policija pronašla marihuanu, kokain, heroin i sintetičke droge
Troje pritvoreno - prijave protiv četvoro!

    Službenici Uprave policije MUP –Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službencima Centra bezbjednosti Herceg Novi i Centra bezbjednosti Budva, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojne droge na području ovih opština, u tri slučaja pronašli i oduzeli marihuanu, kokain, heroin i sintetičke droge. Tom prilikom su lišena slobode tri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga dok su protiv četiri lica podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Službenici Odsjeka su u sadejstvu sa službencima CB Herceg Novi, kontrolom kod tri lica pronašli 23 grama biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana kao i manju količinu praškaste materije tamne boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Pregledom lica koje je lišeno slobode zbog upravljana vozilom pod dejstvom alkohola pronašli su drobilicu za koju se sumnja da je koršćena za usitnjavanje opojne droge jer su pronađeni tragovi biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Policijski službenci su protiv Z.P. (18) iz Cetinja, K.S. (32) iz Rusije, Č.P. (31) iz Dubrovnika koji je državljanin Crne Gore i Z.S. (25) iz Herceg Novog nadležnom sudiji podnijeli prekršajne prijave iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
Nadalje, službenici Odsjeka i CB Budva su, shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici u avgustu ove godine izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi G.N. (28) iz Danilovgrada, i tom prilikom pronašli i oduzeli 2 pvc keseice sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain mase 5,4 grama, kutiju sa tragovima biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana, pet mobilnih telefoina, digitalnu vagu za precizno mjerenje, kao i novac u oznosu od 200 eura za koji se sumnja da potiče od prodaje opojne droge. Ovo lice je bilo nedostupno službenicima policije i lišeno je slobode 04. septembra ove godine. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da mu se ovo lice privede uz krivičnu prijavu zbg postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Takođe, službenici Odsjeka i CB Budava su lišili slobode dva lica i priveli ih državnom tužiocu u VDT u Podgorici uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Pretresom stana koji koriste M.S. (21) iz Republike Srbije i N.R. (32) iz Podgorice policijski službenici su pronašli i oduzeli praškastu materiju za koju se sumnja da je sintetička drogu ekstazi 10 tableta, praškastu supstancu amfetamin težine 18 grama i biljnu materiju za koju se sumnja da je marihuana težine od oko jedan gram, kao i digitalnu vagu i pet mobilnih telefona.
Oduzeta droga je upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
Posjeta : 385