1
Uz finalnu seriju za prvaka ABA lige
Nesportska lična - Čoviću!

    Sinoćnjom pobjedom košarkaši "Budućnost Voli" poveli su 2:1 u duelu sa aktuelnim, trostrukim uzastopnim pvakom regionalnog takmičenja i već večeras mogu do istorijskog uspjeha - osvajanja ABA lige. Ako "crveno-beli" pobjede i poravnaju na 2:2, odluka o starom ili novom šampionu može biti odložena do sjutra. Bez obzira na konačan ishod, mrlju na košarkaški spektakl koji stvaraju dva najbolja kluba u regionu bacio je Nebojša Čović, predsjednik KK "Crvena zvezda", koji je na vanrednoj press konferenciji napravio "nesportsku ličnu grešku", osuvši rafalnu verbalnu paljbu na sudije, pričom o krađi i zavjeri da se srpskom klubu otme titula!

- Srpskim klubovima nije dozvoljeno da ove godine da budu prvaci ABA lige. Ovog petka sam prvi put vidio svašta, još je samo ostalo da sudija da za protivničku ekipu koš. Ovdje Javor sudi kako mu narede i kako mu se objasni. Neće da vidi instant riplej da je pogriješio, jer je ta tvrdoglava mazga promijenjenog identiteta. I to smo isto rekli, nemojte da gurate Javora jer imamo loše iskustvo. Pitao kako je moguće da se sudije znaju četiri meča unaprijed? Oni su određeni na proslavama, to vidimo. Ti ljudi su uhvaćeni u laži. Vidjećemo u subotu šta će biti. Uporedite "Pionir" i "Moraču". Ovo je bruka i sramota. Naša najveća nesreća je što se mi srpski klubovi ne držimo zajedno, već vidite šta nam mešetari rade. Oko 40-50 Zvezdinih navijača u Moskovskoj ulicic su danas zaustavljeni, a samoinicijativno su došli. Isto bih vam sve ovo rekao i da je Lesor ubacio poslednji koš. Zabranjeno je da srpski klub bude prvi... Ako im se scenario ispuni do kraja, ko će da uruči pehar u ABA ligi, a to neće biti po propozicijama. Nedjelja je veliki dan.
Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali kako protumačiti riječi predsjednika kluba koji je trostruki uzastopni šampion i euroligaš, osim sramnim i posljednjim trzajem, očajničkim pokušajem i pritiskom da pobjednički pehar novom vlasniku ne ruči večeras u "Morači".
Očigledno da Čović ima "pogrešnu dioptriju" ili ne želi da vidi realnost koja ga demantuuje, a sa činjenicama se ne polemiše. Svakome ko prati košarku jasno je da se Gordić, Ivanović, Šehović i ostali izabranici Aleksandra Džikića nalaze pred istorijskom uspjehu zahvaljujući isključivo boljoj igri. Daleko od toga da je "Zvezda" pokradena. Mogla je ona sinoć i da pobjedi, ali su pobjedu promašili do tada najefikasniji Feldini i Lesor.
Najzad, "Budućnost Voli" i "Crvena zvezda m:ts" igrali su ove sezone, do sinoć , pet puta i rezultat je 4:1 za "plavo-bijele". Klub iz Njegoševog parka bio je bolji oba puta tokom sezone, "brejk" u finalnoj seriji napravio je u Beogradu, a sinoć je imao i više sreće. Noćas, ili pak sjutra u Beogradu, neka bude što biti (ne) može!
Nije veliki onaj ko ima "dublju kasu", "dužu klupu", "oštriji jezik"... veliki je onaj ko to potvrdi pod koševima i onaj - koji zna viteški podnijeti poraz i pružiti ruku boljem!



B.Čukić

Posjeta : 1671