2
Cnogorski reprezentativci solidarisali se sa SPFCG
"Sokoli" na - igrici FIFA!

    Ljubitelji video igrice FIFA, koju godinama kreira kompanija EA sports, ubuduće će moći da izaberu i reprezentaciju Crne Gore i da se u virtuelnom svijetu nadmeću sa rivalima iz najjačih svjetskih selekcija, saopšteno je iz Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore.

Navodi se da su se crnogorski reprezentativci solidarisali sa SPFCG i prenijeli prava na korišćenje svog lika i imena za potrebe FIFA i kompanije EA sports, čime su omogućili Sindikatu da se uspješno suoči sa brojnijim izazovima, koji ga očekuju kao punopravnog člana FIFPro.
Predsjednik SPFCG Željko Janović kazao je da su najbolji fudbaleri Crne Gore pokazali da su šampioni ne samo na terenu, već i u humanosti i drugarstvu.
- Zahvaljujući njima, dobili smo priliku da pomognemo njihiovim kolegama koji igraju u domaćoj ligi, a koji, nažalost, zbog loše ekonomske situacije u klubovima imaju dosta problema. Za kratko vrijeme koje sam proveo sa reprezentativcima, oduševljen sam njihovim ponašanjem i posvećenošću da pomognu svojim
drugovima, koje možda ne poznaju, ali koje uvažavaju i čije probleme potpuno shvataju - kazao je Janović.
On se zahvalio Fudbalskom savezu Crne Gore, predsjdedniku Dejanu Savićeviću i selektoru Branku Brnoviću, koji su omogućili sastanak sa reprezentativcima pred dvije važne utakmice, sa Moldavijom i Engleskom.
Prema njegovim riječima, SPFCG je time dobio mogućnost da počne da aplicira za projekte koje sprovodi FIFPro i koje već koriste sindikati fudbalera iz drugih evropskih zemalja.
Posjeta : 961