2
Potez i potez više
Sjajno i – sramno!

    „Trojkom“ Nikole Ivanovića, koju je sa zvukom sirene postigao sa centra, košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je selekciju Srbije u kvalifikacijama za EP u Sloveniji. Potez za divljenje, ushićenje, radost, za špice sportskih emisija, za pamćenje. Vidio ga je cijeli košarkaški svijet. Nažalost,poslije Nikolinog genijalnog poteza, jedan član crnogorske košarkaške ekspedicije u „Kombak areni“ napravio je potez više, nedopustiv, sraman, za osudu!

„Proslavljajući“ pobjedu crnogorskih košarkaša, portparol KSCG odvojio seod onih koji su to činili na pravi način, okrenuo se prema domaćim navijačima, slavljenički podigao ruke, a zatim im pokazao svoj „ponos“. Dobro je što se odvojio, nedopustivo je što je on uopšte bio član ponosne i pobjedničke ekspedicije. I da je te noći prisustvovao kao pojedinac, njegov nedolični potez zaslužuje svaku osudu. Nažalost, on u „Kombak areni“ nije bio jedan od gostujućih navijača, on je PR KSCG, on je zadužen za odnose sa javnošću, da saopštava poruke Saveza, reprezentacije, njenog selektora Pavićevića, sjajnog Ivanovića, braće Šehović, Dragićevića i ostalih koji izgaraju za dres sa nacionalnim grbom, da se kvalifikuju za EP u Sloveniji.
- Potezom koji sam napravio, nanio sam prije svega veliku štetu državi, savezu, mojoj reprezentaciji, jer sam bacio sjenku na sjajno izdanje i veličanstvenu pobjedu u Beogradu, savezu i koju predstavljam i zbog toga ovim putem želim da javno uputim izvinjenje svima koji su bili uvrijeđeni mojim potezom – naknadna je pamet PR KSCG kojeg je navijačkih sankcija spasio sekretaru Košarkaškog saveza Srbije Andrija Kleut.
Batina ga je spasio, ali niko ga ne može spasiti od osude, kritike. “Ni Morača ga ne može oprati”, a ni njegovo naknadno izvinjenje “svima koji su bili uvrijeđeni mojim potezom” Na potezu je KSCG, koji mora smijeniti svog portparola jer “poruka” koju je on poslao nije poruka ni KSCG, ni igrača, ni navijača, niti bilo kog normalnog i kulturnog iz (košarkaške) Crne Gore. Čak je I portparolovo izvinjenje objavljeno sa znakom KSCG, a ne sa njegovom slikom.
“U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi”!




Borislav Čukić

Posjeta : 2321