2
Poslije premijere Gradskog pozorišta "Petar Pan" u režiji Nikole Vukčevića
Avantura za sve uzraste!

Ubjedljivom teatarskom čarolijom, mastovitim i zahtjevnim transformacijama ansambl Gradskog pozorista još jednom je potvrdio visok nivo, a publika je, zajedno sa akterima komada, putovala iz scene u scenu, iz svijeta današnjice u svijet Petra Pana, u svijet čarolije, nerijetko prekidajući predstavu aplauzima.
Premijerno izvođenje «Petra Pana» pred prepunom dvoranom KIC "Budo Tomović", ispraćeno je dugotrajnim aplauzom, odobravanjem publike, a kao i do sada i za ovu premijeru tražena je «karta više».

- Zamislite svijet koji niste nikada vidjeli, svijet u kome je svaki dan avantura, svijet u kome ne moraš da odrasteš, u kome se čuje zveket mačeva ljutih neprijatelja, svijet u kome se osjeća uzbuđenje prilikom letjenja i magična snaga skrivenog poljupca - ukratko predstavlja svoju inscenaciju reditelj Nikola Vukčević.
Neobičnost, maštovitost i neponovljivost Petra Pana - osvojili su djecu i odrasle sirom svijeta i ta velika ljubav traje već stotinjak godina. Petar Pan, čuvena bajka Dzemsa Berija, o dječaku koji odbija da odraste, pripovijest o porodici, mašti, ljubavi, odgovornosti, radosti i životu - projekat je koji posjeduje idealan spoj onoga sto smatraju misijom Gradskog pozorista: poučnost, vaspitnost i zanimljivost, u kvalitetnoj dramaturškoj i scenskoj formi. Pravi izazov za pozorište i sve one koji žele da posjete barem dio magične mogućnosti za životom bez odraslih i njihovih pravila, za sve one koji se u sebi pripremaju za sopstveni neizbjezan obracun sa ličnim Kapetanom Kukom i njegovom bandom opakih gusara. Petar Pan je jedna od onih priča koje se najčešće namijenjuju djeci, a koja u stvari predstavlja pravi izazov upravo odraslima, bogatsvom svog smisla, značenja i mogućnosti, avantura za sva vremena i sve uzraste, koja nam neminovno govori - koliki dio djeteta je ostao u svakom od nas.
   Uz Pavla Ilića u naslovnoj ulozi, u predstavi igraju Dejan Đonovic (kapetan Kuka), Bojana Knežević (Zvončica), Maja Šarenac Maraš (Mama), Jelena Nenezić (Vendi), Ivona Čovic i Sejfo Seferović (Izgubljena djeca), Davor Dragojević, Zeljko Radunović, i Marta Pićurić (Gusari), Viktor Gatolin (Dzon)i Slavka Nelevic (Sjenka Petra Pana i Krokodil).
   Scenografiju je uradila Smiljka Šeparović, kostime Jelena Đukanovic, scenski pokret osmislila je Slavka Nelević, a songove Leo Đokaj.




Posjeta : 2005