0
Pred Svjetski kup, koji startuje 8. marta u Podgorici, vaterpolo reprezentacije Crne Gore igraće sa Australijom
Primarni cilj - plasman na OI!

- Očekuje nas prvo iskušenje na putu ka primarnom cilju, odnosno plasmanu na Olimpijske igre u Parizu. Na turniru u Podgorici, daćemo sve od sebe da izborimo plasman na finalni turnir. Na papiru, bolja smo selekcije od Australije i Gruzije, s druge strane, Srbija, Španija i Grčka su na papiru bolje selekcije od nas. Međutim, papir je jedno, a bazen nešto sasvim drugo - naglasio je za SK Vladimir Gojković, selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore, koja večeras igra pripremnu utakmicu sa selekcijom Australije.
Pored "ajkula", na turniru Divizije 1 grupe "B" učestvovaće još selekcije Španije, Grčke, Srbije, Australije i Gruzije.

- U svakom meču, bez obzira na ime rivala, uz podršku sa tribina kojoj se nadamo, nastojaćemo da stignemo do pobede. Daćemo sve od sebe da opravdamo ulogu favorita protiv Australije i Gruzije, a da u duelima sa Španijom, Grčkom i Srbijom, uradimo sve što je u našoj moći da stignemo do mesta koje vodi na finalni turnir. U svakom slučaju, idemo korak po korak, a prvi je duel sa selekcijom Gruzije. Pobeda je naravno imperativ - ukazao je Gojković.
Od početka priprema selektor Vladimir Gojković računa na sljedeće igrače:Đuro Radović, Aljoša Mačić, Luka Murišić, Darko Đurović, Martin Gardašević, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Vuk Drašković, Đorđije Stanojević, Andrija Korać, Vasilije Radović, Marko Mršić, Jovan Vujović, Ilija Radović, Matija Sladović, Petar Vujošević, David Stevović i Dragoljub Ćetković.
Reprezentacija će se kompletirati tokom sedmice.
Grupa "A" odigraće se u Hrvatskoj gdje će još igrati reprezentacije Italije, Mađarske, Francuske, SAD i Japana.Raspored:


8.mart: Australija – Srbija (15.30), Grčka – Španija (17.30), Crna Gora – Gruzija (19.30); 9. mart: Crna Gora – Španija (17.30), Gruzija – Australija (19.30); 10. mart: Španija – Gruzija (17.30), Srbija – Grčka (19.30); 11. mart: Crna Gora – Srbija (17.30), Grčka – Australija (19.30); 12. mart: Crna Gora – Australija (17.30), Španija – Srbija (19.30); 13. mart: Grčka – Gruzija (17.30), Australija – Španija (19.30); 14. mart: GruzijaSrbija (17.30), Crna Gora – Grčka (19.30).
Posjeta : 48