1
NTO Crne Gore raspisala konkurs za najbolje osmišljenu novu turističku turu
Cilj su - inovacije!

          - Na Konkurs se mogu prijaviti svi licencirani turistički vodiči sa teritorije Crne Gore, a uslov je osmišljavanje nove turističke ture u Crnoj Gori koja će doprinijeti razvoju manje popularnih turističkih regija uz uključivanje lokalnog stanovništva. Predložena ideja treba da poveže kulturno-istorijske znamenitosti, prirodna bogatstva, lokalno stanovništvo i da u isto vrijeme donese benefite zajednici - napominje NTO Crne Gore, koja je, povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča 21. februara, raspisala konkurs za najbolje osmišljenu novu turističku turu.

Cilj Konkursa je da se osvježi, poboljša i osnaži sektor turističkih vodiča, da se uv edu inovacije u oblasti vođenja turističkih grupa i da se u ponudama novih turističkih tura u što većoj mjeri uključi i lokalna zajednica", navode u saopštenju.
Za autore najbolje ideje, po ocjeni komisije, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore nagrađuje fondom u iznosu od 1000 eura za prvu nagradu, 500 eura za drugu nagradu i 250 eura treću nagradu.
- Jedan aplikant može dostaviti samo jednu Prijavu u kojoj će sa najviše 3000 karaktera predstaviti svoju ideju, a prijave se mogu predati do 08.02.2023. godine. Učešće podrazumijeva popunjavanje Prijave koja je sastavni dio Konkursa.
- Konkurs i Prijava dostupni su na zvaničnoj stranici NTO CG, putem ovog linka - navode u saopštenju.




Posjeta : 198