2
Večeras u Crnogorskom narodnom pozorištu
Premijerno "Jerma" - borba “političkog” i “biološkog”!

          - Kod Sajmona Stouna imamo borbu izmedju “političkog” i “biološkog”, izmedju života na koji mislimo da možemo da imamo uticaja i biologije na koju nemamo uticaja a koja se “podmuklo” budi i počinje da utiče na našu sreću, zadovoljstvo, ispunjenost sobom - zapisala je Ana Tomović, rediteljka predstave "Jerma", koja će večeras od 20 premijerno biti izvedena na Veikoj sceni Crnogorskog nacionalnog pozorišta.
Dramski pisac, filmski i pozorišni reditelj i glumac Sajmon Stoun 2016. napisao je po motivima istoimene drame F.G. Lorke iz 1934. Stoun je radnju Lorkine drame premjestio u današnji London.
Uloge u predstavi - prva repriza je u petak od 20 - povjerene su Kristini Obradović, Aleksandru Gavraniću, Žaklini Oštir, Maji Stojanović, Vulu Markoviću i Sanji Vujisić.


Tekst je prevela profesorica dr Slavica Perović, dramaturg je Vuk Ršumović, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Momirka Bailović, scenski pokret Tamara Vujošević Mandić, asistentkinja kostima Gordana Bulatović a izvršni producent Danilo Milatović.





Posjeta : 207