2
Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Nenad Čanak, povodom zabrane kosovskih vlasti da patrijarh Crkve Srbije Porfirije posjeti Pećku patrijaršiju
Sjetili se ljudskih prava - na Cetinje slali batinaše!

    “Kako su se sada popovi naglo sjetili suživota i tolerancije i ljudskih prava”, dok su na Cetinje u septembru 2021. godine poslali “batinaše, suzavac, duge cijevi, buldožere” da bi ustoličili mitroplita Joanikija - upitao se Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Nenad Čanak, povodom zabrane kosovskih vlasti da patrijarh Crkve Srbije Porfirije posjeti Pećku patrijaršiju i protesta iz Beograda zbog toga.

- Kako su se sada popovi naglo sjetili suživota i tolerancije i ljudskih prava, a na Belveder poslali batinaše, suzavac, duge cijevi i buldožere… Srećni će biti ako na kraju samo u paklu budu gorjeli. I oni i njihovi surabotnjici. Ne dajte mu da pobjegne. A ne dajte ni njima - napisao je Čanak na Tviteru.
Iz Crkve Srbije saopšteno je da Pofririje ne odustaje od namjere da obavi službu u Pećkoj patrijaršiji, uz ocjenu da je u pitanju “diskriminatorska odluka” kosovskih vlasti.
- Patrijarh Porfirije se moli Bogu za mir i dobru volju među svim ljudima, a posebno se moli da zavlada mir među Srbima i Albancima na Kosovu i Metohiji, gdje vjekovima žive zajedno - navodi se u saopštenju iz kabineta srpskog patrijarha.
Kolumnista Dragan Bursać na Tviteru je istim povodom napisao: “A ništa BIA, suzavac, srpski specijalci, helikopteri, gumeni meci kao za Joanikija u CG? Ipak je Kosovo ‘vaše'”.




Posjeta : 224