1
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u Beču
Optužio Srbiju i RS - da zastupaju Rusiju!

    Govoreći na panelu u organizaciji Evropskih Socijaldemokrata u Beču, Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović optužio je Srbiju i bh. entitet Republika Srpska da predstavljaju „zastupnike Rusije“ na Balkanu.
Rekao da je 2016. godine u Crnoj Gori Rusija pokušala da sprovede državni udar, kako bi je spriječila da se pridruži NATO.

Iako nije uspjela u tome, Đukanović kaže da je bilo očekivano da se Rusija neće lako pomiriti sa „šamarom koji je dobila od jedne male Crne Gore“.
- I nije se pomirila. Ona je vodila svoj hibridni rat svih ovih godina - rekao je Đukanović dodajući da su onda nastupili „ruski saradnici iz regiona“.
- Ne zaboravite da je Rusija za te četiri godine instalirala dvije svoje baze za vođenje hibridnog rata u regionu, u Srbiji i Republici Srpskoj. To samo slijepac ne želi da vidi - rekao je Đukanović.
Dodao da je Rusija razvila svoj uticaj u brojnim oblastima, da ima razvijene medijske, obavještajno-bezbjednosne strukture, ali i privredno-energetske strukture i da zloupotrebljava pravoslavnu crkvu u regionu.
- Nije ni čudo da male zemlje kao što je Crna Gora nijesu u potpunosti uspjele da se odupru takvoj agresiji - rekao je Đukanović.




Posjeta : 188