2
„Podgorica investment days”
U fokusu - zelena ekonomija!

             Zelena ekonomija bila je u fokusu današnjeg „Podgorica investment days”, kojim Glavni grad nastavlja ciklus prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima.
Menadžer Glavnog grada i Služba za međunarodnu saradnju, zajedno sa Udruženjem italijanskih privrednika u Crnoj Gori „Konfindustrija Montenegro”, organizovali su danas prezentaciju investicionih potencijala Podgorice za poslovne ljude iz Italije, Albanije i Crne Gore. Bila je to prilika za prezentovanje različitih projekata koji itekako doprinose poslovnom ambijentu Podgorice, kao i za povezivanje uspješnih ljudi koji svoj posao razvijaju van Crne Gore.

Prisutnima su se obratili gradski menadžer mr Marjan Junčaj, rukovoditeljka Službe za međunarodnu saradnju Ljiljana Šćepanović i izvršni director Kofindustrija Montenegro Marko Đinđinović. Menadžer Junčaj je zahvalio svima na saradnji i prisustvu, te u formi prezentacije, predstavio najaktuelnije projekte koji mogu biti interesantni, kako fondovima, tako i individualnim investitorima, sa posebnim akcentom na zelenu i plavu ekonomiju i održivi razvoj.
Šćepanović i Đinđinović su naglasili da su veoma zadovoljni saradnjom između Glavnog grada i udruženja Kofindustrija, te da posljednjih godina upravo zahvaljujući ovakvim događajima se otkrivaju investicioni potencijali glavnog grada stranim tržištima i pojedincima koji Podgoricu sve više prepoznaju kao urbanu i atraktivnu turističku i privrednu destinaciju. 
Delegacija privrednika iz Albanije i Italije bila je zainteresovana za različite segmente projekata koji su vezani za zeleni rast i implementaciju pravila zelene ekonomije u Podgorici, koji su ovu priliku iskoristili da se povežu, kako sa institucijama, tako i sa poslovnim krugovima iz Crne Gore.  




Posjeta : 213