0
Ispred Skupštine Crne Gore, u organizaciji Foruma slobodnih građana "Luča", održan protestni skup "Ima nas" za zaštitu Ustava i države Crne Gore
Ne damo Ustav - hoćemo izbore!

- Zahtijevamo dogovor o izboru sudija Ustavnog suda, kako bismo imali funkcionalnu jednu od najvažnijih institucija u zemlji i kako bi se stvorili predsulovi za održavanje izbora. Zahtijevamo i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi Crna Gora što prije dobila državno odgovornu Vladu koja će štititi interese države i raditi u korist građana - zahtjeve sa protestnog skupa "Ima nas:, koji je ujedinio sve crnogorske, građanske, proevropske i prozapadne građane iz svih krajeva, pročitao je zvršni direktor foruma slobodnih građana “Luča” Nebojša Mrvaljević.
Mirnim, dostojanstvenim, građanskim skupom dominirale su parole Ima nas, Stop sijanju mržnje! Istorija izdaje 1918, 1989, 2022, Podrška Kenteri, izdajnike seli, Berane je uz tebe! Nijesmo ođe da bismo ćutali! Ima nas za Crnu Goru, za EU! Sa fašizmom nema relaksacije! Crna Gora jednaka za sve! Ima nas! Ne damo Ustav, hoćemo izbore!- Dobrodošli na skup na kojem građanke i građani Crne Gore ujedinjeni bez obzira na političke i druge razlike, zajedno brane institucije i dostojanstvo naše zemlje. Pokažimo razliku između pristojne Crne Gore i one druge koja ovih dana ruši institucije i ruši našu državu - dodao je Mrvaljević.
- Dosta smo ćutke, liše Bevedera, posmatrali kako jeftine Vučićeve sluge uništavaju ono što su naši preci stvarali - ukazao je istorijaki analitičar Danilo Kalezić
- Svetinje nam mogu biti razlličite, ali zakoni i Ustav Crne Gore moraju biti svetiinja za sve nas - istakao je Adnan Striković.
- Nemamo više vremena za pojašnjenja i objašnjenja. Udaraju na kičmu države. Udarali su kukavički iza leđa. Vjerujući da je stvar u CG završena. Prešli su sada i posljednju liniju. Zato im poručujem da su nas potcijenili. Tek smo počeli i nećemo stati dok se ne stvari svaki od ovih ciljeva i neka nam je vječna naša jedina kuća, Crna Gora - napomenuo je šef poslaničkog kluba DPS u Skupštini Crne Gore Danijel Živković.
Ispred parlamenta i u okolnim ullicama dominirale su crnogorske zastave i pjesme, a mirne građane ispred ustanova njihove države dočekali su kordoni policije, zaštitne ograde i oklopna borbena vozila!
Posjeta : 15