0
Predsjednik "PzP" i jedan od idera DF Nebojša Medojević o načinu izlaska iz krize
Dijalogom do - vanrednih izbora!

- Crna Gora mora da izađe iz ovoga. Abazović bezobrazno, drsko iskorišćava što zna da DF nikada neće praviti koaliciju sa DPS. Postoje dva puta za izlazak iz krize. Jedan je da se ništa ne radi, da ostavimo ovako, a prebacivanje ping-pong lopte Predsjednika i Skupštine odgovara Abazoviću koji ostaje premijer. Možda mu treba vrijeme da počisti dokaze, reguliše neke svjedoke i da spriječi istragu koja će lako doći do njega za šverc cigareta i kokaina. Drugi način je da se otpočne parlamentarni dijalog. Pozivam predsjedniicu parlamenta da pokrene parlamentarni dijalog u kojem bi se pparlamentarne stranke dogovorile o mirnom i demokratskom izlazu iz krize, spuštanju tenzija i koji neće destabiizovati državu koja je već veoma ugrožena zbog neodgovornih vlada i vlasti. Trebalo bi da se dogovorimo o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora, njihovim spajanjem sa predsjedničkim izborima, o formiranju tehničke vlade, kompleetiranju Ustavno suda i Sudskog savjeta. Kada su teme od državnog značaja svi treba da pokažemo neophodnu dozu ozbiljnosti i odgovornosti, patriotizma i spremnosti na dijalog. Crna Gora zaslužuje da građani izaberu novu Vladu, novog Predsjeddnika kji će štititi njihve interese i omgućiti da ova zemlj krene normalnim putem - naglasio je na press konferenciji predsjednik "PzP" i jedan od idera DF Nebojša Medojević.

-.- Ovih dana konstatujemo, ne samo mi već i zvaničnici u Briselu da je politički prces u Crnoj Gori blokiran i da je politički sistem razoren. Osnovni razlog su Dritan Abazović i URA. Od samog početka ucijenjivali su Crnu Goru i danas se može reći da je Crna Gora talac GP URA i nteresnih struktura koje stoje iza nje. Kada je trebalo da se formira vlada posije izbora 2020. Dritan Abazović je ucijenio da DF ne smije da uđe DF i da Vlada ne smije da bude formirana na bazi izbornog rezultata. Tada je Abazvić počeo s politikom ucjena, manipulacija, laži, prevara. Dok je on koordinirao sektorom bezbjednosti šverc cigareta i kokaina je eksplodirao. I kada smo pokušali da spasimo što se spasiti može, nije dao potpise za kandidaturu Lekića i tako dao alibi Đukanoviću da traži skraćenje mandata. Jedini motiv bio mu je da ostane premijer i da njegova vlada pripreni izbore koji su neminovni. Postojeće stanje je neodrživo, proizvodi mnoge antagonizme i dovodi do nestabilnosti, radikaizacije, do mogućih sukoba. Abazović je od koordinatora sužbi bezbjednosti postao dio kartela za šverc cigara i kokaina, uspostavio je nedozvoljenu komunikaciju sa jednim od narko kartela, primao od njih poklone, imao kriptovani telefon, uspostavio komunikaciju sa vođom narko kartela.O n je odlučio da postane Milo umjesto Mila i da upravlja švercom cigareta i kokaina, uz podršku međunarodnih partnera kojima će bespogovorno ispunjavati sve što od njega traže - ukazao je Medojević i dodao:
- Crna Gora više ne može da bude talac nelegitimnih, opasnih, manippulativnih motiva jednog čovjeka iza kojeg stoje neke interesne grupe, krupni kapital u Crnoj Gori koji je u međuvremenu dodatno komprovitovao svoju poziciju uspostavljajući komunikacije sa narko kartelima i direktnim učešćem u švercu cigareta. Ova akcija od prije neki dan nije mogla biti ni osmišljena ni sprovedena bez direktnog učešća Dritana Abazovića, Rada Miloševica i njima lojalnih operativaca u Carini i policiji. Da jedan (od dva) kamiona nestane na putu od Podgorice do Nikšića, a da to niko ne primjeti i da niko to ne prijavi policiji, moguće je samo kao dio dogovorene i planirane akcije kojom su rukovodili Abazović i Milošević.
- Zar nije čudno da Rade Milošević koji je lično bacao cigarete u peć fabrike “Javorak” nije primjetio da mu fali čitav kamion. Ako su iz Podgorice pošla dva kamiona, a u Nikšić stigao samo jedan, kako to da Rade nije primjetio tu malu “razliku” - zapitao je lider "PzP" i zaključio:
- Ovaj šverc Dritanovog klana provaljen je od njegovih međunarodnih partnera koji su zahtjevali hitnu reakciju SDT. Pozvao sam Novovića da ovo istjera do kraja.




Posjeta : 224