0
Povodom međunarodnog Dana starijih osoba, 1. oktobra
Pokloni za korisniike - njege i pomoći!

Povodom međunarodnog Dana starijih osoba, 1. oktobra, Glavni grad je korisnicima usluge "Pomoć i njega u kući" uručio prigodne poklone, a gradonačelnik dr Ivan Vuković posjetio je sugrađane Vojislava Stankovića i Sanku Bulić koji su se prisjetili stare Podgorice, te kazali da su izuzetno zadovoljni odnosom Glavnog grada prema starijim osobama, kao i dosadašnjim razvojem naše Podgorice.

Obilježavanju Dana starijih osoba pridružila se i Benu apoteka, te obezbijedila vaučere za kupovinu u njihovim apotekama. Podsjećamo, za 145 sugrađana starije životne dobi, obezbijeđene su usluge u okviru servisa “Pomoć i njega u kući”, koje su namijenjene licima koja usljed starosti, hronične bolesti ili invaliditeta imaju ograničene fizičke ili psihičke sposobnosti da zadovolje svakodnevne osnovne lične i životne potrebe.
Glavni grad u kontinuitetu brojnim aktivnostima i projektima, posvećeno radi na unapređenju kvaliteta života pripadnika starije generacije. U skladu s tim, tokom prethodnog perioda pokrenuti su brojni socijalni servisi poput “Komša” koji je namijenjen za besplatan prevoz starijih sugrađana u užem centru grada i Senior kartice, uz koju se ostvaruju brojni popusti.
U prethodnom periodu, Glavni grad je posvećeno radio i na rješavanju stambenog pitanja penzionera, te je pomogao u rješavanju stambenog pitanja 288 penzionera.
Glavni grad je pružio gotovo 4 miliona eura podrške realizaciji projekta izgradnje Doma za stare, gdje je predviđen boravak za 270 korisnika.




Posjeta : 243