2
Izvršni koordinator GI “21. maj” Ljubomir Filipović u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV
Izbori u Podgorici - trasiraće put države!

- Rezultati izbora u Podgorici će umnogome trasirati put crnogorske političke budućnosti - ocijenio je izvršni koordinator Građanske inicijative “21. maj” Ljubomir Filipović u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

Svjedoci smo, dodaje, blokade cjelokupnog državnog sistema.
- Javne finansije su samo dio problema koji u toj oluji, koja nam se priprema, prijeti da uruši kompletan državni sistem - kaže Filipović, podsjećajući da smo svjedoci ustavne i krize parlamenta već duže vrijeme.
- Strateški pristup planiranju finansija za vrijeme prethodne Krivokapić-Abazović Vlade doveo je do toga da mi danas svjedočimo tome da zbog populističkih mjera ranijih ministara dolazimo u situaciju da u trenuku ogromne globalne krize prosipamo so na ranu, kao da želimo da dovedemo društvo do kolapsa - navodi Filipović.
Kada je riječ o inicijativi o skraćenju mandata Skupštini, Filipović kaže da ne vidi izlaz.
- Mi smo sebe zapetljali u takav čvor, da mi se čini da političari imaju namjeru da ovo bude tema kampanje - dodaje Filipović.
- Ukoliko ne bude izglasano skraćenje mandata Skupštini - kaže, nastavljamo agoniju.
- Sve se čini da se agonija produži, a ništa da se iz ove situacije izađe. Na snazi je sistemska sabotaža koja ima za cilj suspenziju demokratije ili svih procesa, samo ostaje da se vidi u koju svrhu i za čije ciljeve - poručuje Filipović, ocjenjujući da se na ovaj način stvara dojam totalne anarhije i disfunkcionalnosti društva.
- Dizajnirano je bezvlašće i haos, kako bi se stvorile tenzije u društvu zarad ličnih ciljeva - tvrdi Filipović.
Posmatrajući istraživanja, dodaje, postoji velika šansa da se zadrži trenutna vlast u Podgorici, odnosno da pobijedi koalicija “Svi za naš grad – dr Ivan Vuković”.
- Sa druge strane, pojava velikog broja novih aktera može dovesti do rasipanja glasova i to ide na ruku koaliciji koju predvodi Ivan Vuković. Nadam se da će se u Budvi ostvariti dobar rezultat - zaključuje Filipović.




Posjeta : 228