2
Glavni grad opredijelio 14.000 eura za podršku starim zanatima
Konkurs otvoren - od 5. oktobra!

- Konkursom su obuhvaćene poslovi odnosno djelatnosti kovača, krojača, bačvara, mlinara, obućara, ključara, pletilaca, staklorezaca, kožara, tašnara, vitražista, čipkara, izrađivača abažura za lampe, izrađivač maski i lutaka, zlatar-juvelir, časovničar, izrađivač muzičkih instrumenata, kamenorezac, stolar, tesar, izrađivač narodne nošnje-terzija, grnčar, izrađivač goblena i frizer - Glavni grad je u cilju afirmacije i valoraizacije kulturnog potencijala i tradicije glavnog grada i očuvanja kulturne baštine raspisao Konkurs za podršku razvoju starih zanata. Opredijelio je sredstva u iznosu od 14.000 eura, a maksimalan iznos koji aplikant može dobiti je 1.400 eura.
Konkurs je otvoren od 5. oktobra, a prijave mogu da pošalju zanatlije sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji Glavnog grada, koji posluju najmanje pet godina.

Prijave na Konkurs podnose se do 05. oktobra 2022. godine.Dodatne informacije o Konkursu mogu se dobiti na telefon: 020/266-097, 020/625-718 i/ili na e-mail: danijela.radec@podgorica.me; jovana.vukcevic@podgorica.me




Posjeta : 255