1
Predsjednik Crne Gore upisao se danas u Knjigu žalosti u Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Podgorici
Ostavila svijet - zadivljen snagom i mudrošću!

- Ostavila je svijet zadivljen snagom i mudrošću kojom je vodila monarhiju punih sedam decenija, u vremenima blagostanja, ali i velikih kriza, uvijek čvrsto odana zemlji i vrijednostima slobode i napretka na kojima se snažilo i osavremenjavalo Ujedinjeno Kraljevstvo - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović upisaose danas u Knjigu žalosti u Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Podgorici.
Predsjednik Đukanović sa suprugom prisustvovaće državnoj sahrani kraljice Elizabete II 19. septembra u Londonu

- Crna Gora se s poštovanjem i pijetetom oprašta od Kraljice Elizabete II.
Zajedno smo s Kraljem Čarlsom III i kraljevskom porodicom, s Vladom i građanima UK u ovim danima tuge zbog odlaska svog najdugovječnijeg monarha.
Pridružujemo se liderima i građanima svijeta koji su izrekli velike riječi o njenom izuzetnom vođstvu koje je obilježilo jednu epohu.
I Crna Gora je imala privilegiju da je ugosti prije pola vijeka tokom posjete Jugoslaviji. S ponosom pamtimo njene riječi priznanja hrabrosti crnogorskog naroda iskazanoj u Drugom svjetskom ratu, u kom je i sama dala lični doprinos borbi protiv fašističkog zla.
Ostavila je svijet zadivljen snagom i mudrošću kojom je vodila monarhiju punih sedam decenija, u vremenima blagostanja, ali i velikih kriza, uvijek čvrsto odana zemlji i vrijednostima slobode i napretka na kojima se snažilo i osavremenjavalo Ujedinjeno Kraljevstvo.”
Posjeta : 10