1
Za Dan državnosti Glavni grad dobio najsavremeniju sportsko-rekreativnu zonu na Bulevaru Šarla de Gola
Sportistima sadržaji - na 20 000 kvadrata!

    - Na prostoru od 20.000 kvdrata, koji je potpuno ograđen, kreirani su novi sportski sadržaji, rekonstruisana je trim stazu, izgrađen teren košarku, a Podgorica je poslije dugo vremena dobila i dva terena za tenis. Osim toga, izgrađena su i dva dječja igrališta, postavljena najsavremenija teretana na otvorenom, onovljena rasvjeta i kreirani sadržaji za sve generacije. Važan dio projekta predstavlja i rekonstrukcija i proširenje postojećeg parkinga, što će biti realizovano u narednoj fazi projekta. Ukupna vrijednost ove investicije je 500.000 eura - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, otvarajući portsko-rekreativnu zonu na Bulevaru Šarla de Gola.

   - Na inicijativu naših sugrađana mi smo se bacili na posao, obećali da ćemo ovom mjestu vratiti stari sjaj, zapravo uraditi i više od toga – na ovom prostoru obezbijediti one sadržaje koji su prethodno nedostajali. I evo, nekoliko mjeseci kasnije, možemo da konstatujemo da smo dobili jedan novi ukras, ne samo ovog dijela Podgorice, nego grada u cjelini - istakao je Vuković.
- Gotovo da nema privrednog društva koje nije dalo doprinos realizaciji ovog projekta, dominanto kolege iz Agencije za stanovanje, Zelenila, Puteva, Komunalnih usluga, Čistoće, Vodovoda i kanalizacija. Sjajan primjer timskog rada i sjajan dodatak onome što Podgorica inače nudi. Vrlo sam zadovoljan zbog toga i mislim da je ovo jedan vrlo lijep i prikladan način da našiim sugrađanima čestitamo Dan državnosti - zaključio je gradonačelnik.
- Mislim da je ovo zaista bilo potrebno Podgorici i Crnoj Gori, da se desi ovakva stvar. Pored svih poligona i sprotskih zona koje su se otvarale u prethodnom periodu, nedostajali su teniski tereni. Veoma sam srećna što se ovo dešava jer će omogućiti i olakšati mlađim generacijama da se upoznaju sa tenisom i sportom i iszovremeno unaprijediti razvoj tenisa u Crnoj Gori - iskazala je zadovoljstvo teniserka Danka Kovinić.
- Ovo je sjajno, ovo što je napravio naš gradonačelnik je za svaku pohvalu, jer naša djeca treba da se što više igraju, a ovim objektom smo dobili dosta. Mislim da gradonačelnik neće stati na ovome, nego da ide dalje u nove pobjede - nije krio zadovoljstvo ni pjesnik Slobodan Došljak Bećo.

Donatori


   Kompanija "Bemax" donirala je izgradnju teniskog terena, a mađarska kompanija "BeStrong" darovala je sprave za teretanu na otvorenom.




Posjeta : 296