0
Priredila pjesnikinja Sonja Živaljević u izdanju Ratkovićevih večeri poezije i izdavačke kuće “Gligorije Dijak”
Predstavljaju knjigu - "Jabuke u magli"!

    Knjiga “Jabuke u magli - pisci jedni drugima” koju je priredila pjesnikinja Sonja Živaljević u izdanju Ratkovićevih večeri poezije i izdavačke kuće “Gligorije Dijak” biće predstavljena sjutra od 19 u u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”.
Na promociji o piscima i čitaocima, književnom životu, statusu u društvu, razgovaraće pisci zastupljeni u knjizi: Jovanka Vukanović, Aleksandar Ćuković, Radoman Čečović i inicijatorka projekta "Pisci jedni drugima" Sonja Živaljević.

Knjiga predstvalja svojevrsni knkjiževni karavan, gdje su pisci iz regiona, u vrijeme pandemije, putem imejla, slali svoje priče, pjesme, eseje...
Objavljivanjem knjige “Jabuke u magli - pisci jedni drugima” završen je zajednički književni projekat započet na početku pandemije virusa korona. Izdanje obuhvata djela sa 28 “kućnih adresa” koja su nastala tokom ljeta 2020. godine, kao elektronska prepiska autora, a zbirka je objavljena sredinom oktobra.
Forma elektronskog ili mejl-časopisa omogućila je autorima iz regiona da se predstave poezijom, pričama, esejima, ali i da podijele misli, zanimljivosti, informacije o novim knjigama, da se prisjete dragih kolega, ali i da na svoj način iskažu solidarnost, emocionalnu i intelektualnu podršku u kriznom vremenu koje je pandemija nametnula.
U knjizi „Jabuke u magli“ zastupljeni su autori: Ana Ristović, Ferida Duraković, Lidija Dimovska, Saladin Burdžović, Jovanka Vukanović, Radoman Čečović, Vesna Šibalić, Dragan Jovanović Danilov, Kemal Musić, Tomislav Marinković, Gojko Božović, Balša Brković, Igor Rems, Šimo Ešić, Predrag Finci, Žarko Vučinić, Aleksandar Ćuković, Jovica Aćin, Alek Popov, Petar V. Arbutina, David Dako Kecman, Tijana Živaljević, Spomenko Štimac, Vilt Firt, Maja Stefanovska, Aleksandar Prokopeje.


Posjeta : 71