1
Druga revija “Scenario - filmski roman” od sjutra u KIC "Budo Tomović"
Početak obilježava - „Filadelfija“!

Filmovi nagrađivani za scenario od najrelevantnijih filmskih institucija biće od sjutra u sali DODEST do srijede prikazivani od 20 na drugoj reviji “Scenario - filmski roman”, koju organizuje KIC "Budo Tomović".
Početak revije obiježiće Jedan od najpoznatijih mejnstrim holivudskih filmova „Filadelfija“ (1993) koji je dobitnik dva Oskara za najbolju mušku ulogu i za pjesmu "Streets of Philadelphia". Film je inspirisan istinitim događajem iz 1987. godine, kada je advokat Geoffrey Bowes tužio advokatsku firmu Baker & McKenzie zbog diskriminacije i otkaza koji je dobio zbog AIDS-a. U “Filadelfiji”, Tom Henks glumi Endija Beketa, advokata koji je obolio od side i koji usljed nezakonitog raskida ugovora tuži svoju advokatsku kancelariju.

Američku dramu „Mjesta u srcu“ (1984) Roberta Bentona o mladoj udovici i njenoj neprekidnoj borbi prikazaćemo drugog dana revije. Seli Fild igra Oskarom nagrađenu ulogu Edne Spalding, žene i majke dvoje djece koja je prisiljena preuzeti kontrolu nad svojom farmom nakon smrti supruga. Nepredviđene okolnosti glavnu junakinju suočavaju sa zbunjujućim nizom problema sa kojima nikada nije ni zamislila da će morati da se bori.
Projekcija trilera Dejvida Kronenberga “Istorija nasilja” (2005) baziranog na istoimenom stripu Džona Vagnera i Vinsa Loka u kojem glavne uloge tumače Vigo Mortensen, Marija Belo, Ed Haris i Vilijam Hart planirana je za kraj revije. Ovo je priča o skromnom porodičnom čovjeku koji u malom gradu postaje lokalni heroj nakon sprječavanja pljačke.




Posjeta : 310