2
"Baturay Yarkin Trio & Nagme Yarkin" na “Mjesecu poštovanja džeza u Crnoj Gori - JAM 2022”
Premijerno gostuje - turski trio!

Turski džez ansambl Baturay Yarkin Trio & Nagme Yarkin večeras od 20 - u sklopu manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori - JAM 2022”, koji se odvija pod motom "Balkan Jazz Connections" - premijerno će nastupiti u u KIC "Budo Tomović".
Koncert organizuju Jazz Art i KIC "Budo Tomović" u saradnji sa partnerom Turskim kulturnim centrom "Yunus Emre".

Pored vođe trija, pijaniste Baturaja Jarkina, nastupaju kontrabasista Enver Muhamedi i bubnjar Mert Džan Bilgin, kao i specijalna gošća Nagme Jarkin, vokalna solistkinja i izvođačica na tradicionalnom turskom instrumentu kemenče.
Baturaj Jarkin (1991) je rođen u Istanbulu, Turska, i jedan je od najdarovitijih pijanista svoje generacije. Sa 12 godina osvojio je treće mjesto za evropske mlade pijaniste. Sa svojom sestrom Nagme Jarkin 2016. godine, osnovao je Yarkin Duo, a naredne godine, 2017. su objavili svoj prvi album „One“. Nastupali su na brojnim festivalima u Istanbulu, Monaku, Francuskoj i Holandiji, Engleskoj, SAD-u, Italiji, Hrvatskoj, Albaniji, interpretirajući svoj repertoar koji se sastoji od argentinskog tanga, turske narodne muzike, njihovih kompozicija i improvizacija.
Baturaj i Nagme su 2017. godine dobili stipendiju za Globalnu muzičku radionicu (GMV) koju je organizovao sarađivali sa istaknutim muzičarima kao što su Sandip Das, Vu Men i Šejn Šanahan.
Nakon što je snimio svoj prvi trio album „Su“ (2018), Baturaj je sa svojim bendom Baturay Yarkin Trio & Nagme Yarkin ostvario turneju po Turskoj, gostujući na 15 Univerziteta.
Album „Boje Anadolije“, koji je kombinacija džeza i turske muzike, izdali su 2019. godine, uz podršku Ministarstva kulture Republike Turske. Na albumu učestvuju i gostujući umjetnici: Fahretin Jarkın, Murat Selim Tokac, Jurdal Tokcan i Gurkan Cakmak.
ansambl Silkroad. Tom prilikom su




Posjeta : 318