2
Monstruozno
Škole ispraznile - dojave o bombama!

    Zbog dojave o postavljenim bombama jutros su zatvorene osnovne škole Blažo “Jokov Orlandić” u Baru, “Kekec” u Sutomoru i vrtić u Mojkovcu. IZ Uprave policije su kratko kazali da su sve raspoložive ekipe na terenu.

V.d. direktorica vrtića u Mojkovcu Vukica Bulatović objasnila je za Antenu M da oni nijesu dobili direktnu dojavu o navodno podmetnutoj bombi, već je vrtić evakuisan zbog dojave o mogućoj bombi u školi koja se nalazi u neporsednoj blizini. Kako je kazala policija ih je obavijestila da vrtić iz predostrožnosti mora biti evakuisan.
Iz Osnovne školi „Blažo Jokov Orlandić“, učenici su jutros vraćeni kući, zbog dojave o bombi objavio je Primorski portal. Dojava o bombi stigla je i u OŠ “Kekec” u Sutomoru. Takođe zbog dojave o postavljenoj bombi, vrtić “Jevrosima Jevra Rabrenović” u Mojkovcu jutros je zatvoren.
Policija u Baru je blokirala dio grada, gdje se nalazi škola OŠ “Blažo Jokov Orlandić”, a dojava bombe stigla je i Opštini i sudu u ovom gradu.
Roditelji djece koja pohađaju vrtić u Mojkovcu, o navodnopostavljenoj bombi obaviješteni su putem Viber grupa.
Javljeno je da je bomba postavljena i u Osnovnoj školi "Savo Ilić" u Kotoru.
Takođe, Osnovna škola "Milan Vuković" u Herceg Novom upravo je evakuisana.
Direktori osnovnih škola "Braća Ribar" i "Ratko Žarić" u Nikšiću dobili su putem mejla upozorenje da su u tim ustanovama postavljene bombe. Djeca su vraćena kućama, a policija preduzima dalje radnje.
Izvor iz OŠ "Braća Ribar" za Antenu M kaže da su jutros dobili dopis u kojem se upozorava na postavljenu bombu u toj ustanovi.
A zbog sumnje da je postavljena bomba, evakuisana je i OŠ "Risto Manojlović" u Kolašinu.
Obavještenje je stiglo putem anonimnog mejla.
Iako je u medijima prisutna informacija da je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i umjetnosti donijelo odluku da će sve škole danas obustaviti rad, iz PR službe ove institucije rečeno nam je da to nije istina te da su evakuisane jedino škole koje su navedene.




Posjeta : 320