2
Poetski prvjenac književnika iz Mojkovca pred publiko KIC “Budo Tomović”
Promovišu Rosićev - "Drugi Svijet"!

Knjiga poezije Milisava Rosića "Drugi Svijet" biće večeras od 19 promovisana u Multimedijalnoj sali KIC “Budo Tomović”.
Uz autora, o knjizi će govoriti recezent djela književnica Nataša Žurić i dr Mirko Jakovljević ispred izdavačke kuće Lider Mont Media. biće prikazan kratak film posvećen djelu, a u muzičkom segmentu nastupiće umjetnica Olivera Bjelić.

Ovo je Rosiću književni prvijenac, a knjiga je za kratak vremenski period dobila pažnju publike, neke od pjesama su prevedene na više jezika, i dobile su mjesto u inostranim književnim zbornicima i portalima.
- Poetski prvjenac Milisava Rosića, pokazuje već sada određenu autorsku i čitalačku zrelost, gdje se s pravom može nagovijestiti pojava mladog mojkovačkog poete, kroz nagovještaj “Ovo je moj legat i podsjetnik, da se sjećam ko sam bio prije ovoga”. Uz želju za nova pjesnička dostignuća, preporučujem ovu zbirku čitalačkoj publici - najava je književnice Nataše Žurić.
Milisav Rosić, rođen je u Mojkovcu 1997. godine. Tu završava osnovnu i srednju školu. Student je na Fakultetu političkih nauka. Interesovanje za umjetnost kod Milisava je počelo od malih nogu. Prvi njegov ozbiljniji umjetnički projekat je performans “Umjetnik nema ego”. Svoje prve neobjavljene pjesme je čitao na umjetničkim večerima “Pokaži talenat” u sklopu Centra za Kulturu "Nenad Rakočević". Pored pisanja, kao njegove glavne vodilje, Milisav se oprobao u video produkciji u sklopu ep-a pjevačice Olivere Bjelić, gdje ekranizuje spot za pjesmu “Sjena”.
Važe mjere IJZCG.




Posjeta : 302