1
,,Ponovo radi bioskop'' u KIC "Budo Tomović"
Večeras "Poslije zime" - kandidat za Oscara!

Ovogodišnji crnogorski kandidat za 94. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i nauke u kategoriji najbolji međunarodni film u 2021. ,,Poslije zime'' reditelja Ivana Bakrača biće - u sklopu projekta ,,Ponovo radi bioskop''- večeras od 20 prikayan u veikoj sali KIC "Budo Tomović".
Glavne uloge tumače Momčilo Otašević, Ana Vučković, Petar Burić, Maja Šuša i Ivona Kustudić.
   

Ovo ostvarenje donosi priču o pet prijatelja u svojim kasnim dvadesetim, koji, rasuti po ostacima Jugoslavije, pokušavaju da sačuvaju svoja prijateljstva, iako ih razdvajaju kilometri. Svi se trude da žive samostalne živote, daleko od patrijarhalnih korijena, ignorišući loše ekonomsko stanje i ratnu prošlost regiona u kom žive. Tokom jedne godine, od proljeća do zime, uviđaju da im se mladost naglo završava, iako je to logičan rezultat dugogodišnjeg eskapizma. Poslije zime, svako od njih mora izgraditi novi svijet za sebe.
Film je nastao u produkciji crnogorskih kompanija ABHO Film i Artikulacija Film, a prethodno je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Hrvatskog audiovizualnog centra, Filmskog centra Srbije, kao i Ministarstva kulture Crne Gore, kao i od strane potprograma MEDIA Kreativne Evrope. Film je koprodukcija Crne Gore (ABHO Film, Artikulacija Film), Srbije (Akcija Film, Biberche Productions), Hrvatske (Maxima Film) i Francuske (Arizona Productions).
Producent je Ivan Đurović, a koproducenti su Maja Ilić, Nikolina Zečević, Damir Terešak i Guillaume de Seille. Direktor fotografije je Dušan Grubin, dok montažu potpisuje Nataša Pantić. Dizajner zvuka je Dario Domitrović, a kompozitori su Alen i Nenad Sinkauz.
Kostimografiju je radila Milena Miljković, a scenografiju Dragana Baćović.
Ulaz je besplatan.




Posjeta : 520