1
U Crnogorskom narodnom pozorištu
Počele probe - "Djece snova"!

Probe za predstavu „Djeca sunca“, Maksima Gorkog u režiji Jovane Tomić koja će premijerno biti izvedena krajem marta na Velikoj sceni CNP počele su danas.
U predstavi igraju: Milivoje Mišo Obradović, Sanja Vujisić, Vanja Jovićević, Slavko Kalezić. Stefan Vuković, Lara Dragović, Olivera Vuković, Lazar Dragojević, Jovan Dabović i Mirjana Spajić.

Adaptaciju teksta potpisuju Dimitrije Kokanov i Jovana Tomić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Selena Orb, asistentkinja kostimografkinje Gordana Bulatović, kompozitor Luka Mejdžor, koreograf Igor Koruga, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.
Maksim Gorki je ovu dramu napisao 1905. godine dok je bio utamničen u Petropavlovskoj tvrđavi u Sankt Petersburgu, zbog podrške demonstrantima. Radnja je smještena u 1862. godinu u doba epidemije kolere. Ovaj komad, koji je žanrovski i drama i melodrama i crna komedija, tretira odnos građanske klase, na čelu sa naučnikom, hemičarem Protasovim (Mišo Obradović), spram bolesti koja se rapidno širi, i radničke klase koja je najizloženija opasnosti i odražava stanje duha masovnih nemira i histerije u vremenu kada je napisan.




Posjeta : 337