1
Porodica Abazović donirala CT skener vrijedan 300 000 Domu zdravlja Ulcinj
Pacijentima - zlatni standard dijagnostike!

    - Od danas možemo da se pohavlimo da građanke i građani Ulcinja imaju zlatni standard u dijagnostici, a to je najsavremeniji skener aparat, koji se sada nalazi u Domu zdravlja Ulcinj zahvaljujući ogromnoj humanosti i velikom ljudskom gestu familije Abazović, koja je donirala sredstva za nabavku ovog skenera - navela je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović uz napomenu da je ovo jedan od koraka u nizu pred građanima Ulcinja i našem zdravstvenom sistemu.
CT skener vrijedan tristo hiljada eura Domu zdravlja Ulcinj donirala je porodice Abazović od sredstava sakupljenih za liječenje njihovog sina, koji je, nažalost, preminuo prije dvije godine.

- Još jednom želim da izjavim najiskrenije saučešće zbog bola za prerano izgubljenim članom familije Abazović, ali istovremeno i da naglasim značaj ovog skenera u dijagnostici i liječenju svih građana i građanki Ulcinja i šire kojima će medicinska pomoć ubuduće biti potrebna - navela je ministarka zdravlja.
- Dijelimo i radost i bol danas u Ulcinju, uz veliku zahvalnost ministarki Borovinić Bojović i njenom timu, timu Doma zdravlja Ulcinj, na čelu sa direktoricom Sadije Holaj. Uspjeli smo u namjeri porodice Abazović i moga brata Almira da konačno instaliramo i uspostavimo skener u Ulcinju - rekao je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i dodao:
- Siguran sam da bi Emro danas bio vrlo ponosan na sve nas, i vjerujem da je on na jednom ljepšem mjestu nego gdje smo mi. Na ovaj način vraćen je i dug prema građanima, Ulcinja naročito, ali i Crne Gore i regiona i sa svih meridijana koji su iskazali veliku solidarnost u jednom trenutku.
Direktorica DZ Ulcinj, dr Sadije Holaj je istakla da je ova donacija korak bliže kompletiranju najsavremenije zdravstvene usluge.
- Srećni smo što imamo priliku da ove procedure ponudimo i u našem gradu jer ćemo tako svima skinuti teret putovanja u institucuje van Ulcinja - kazala je dr Holaj.
- Za svakog od nas je blagoslov biti okružen ljudima koji su dobrotvorni i velikodušni. Neka nam čin porodice Abazović bude putokaz u budućnost - apelovala je direktorica ulcinjskog Doma zdravlja.
Ovo je prvi put da se na nivou primarne zdravstvene zaštite u Ulcinju omogućava snimanje na CT skeneru.
Posjeta : 7