1
Predsjednik Crne Gore primio novoimenovane ambasadore Crne Gore pri EU i u Italiji
Optimalno predstavljjanje - za strateški cilj!

- Da optimalno obavi posao sa stanovišta interesa Crne Gore, dajući neophodan impuls oživljvavanju procesa i doprinoseći ostvarenju strateškog cilja - poželio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović novoimenovanom ambasadoru Crne Gore pri EU Petru Markoviću.
Predsjednik je uz čestitke za imenovanje ambasadorki Šofranac Ljubojević, podsjetio na značaj saradnje sa važnim susjedom i partnerskom zemljom Italijom, uz uvjerenje da će novoimenovana ambasadorka u Rimu, ukazano povjerenje iskoristiti na najbolji mogući način u službi prioritetnih interesa naše zemlje.

Marković je uz zahvalnost za čestitke i datu saglasnost za, kako je kazao, izazovnu i odgovornu funkciju, iskazao uvjerenje da će opravdati ukazano povjerenje i sa konkretnim planom rada, snažeći kapacitete Misije, prenositi poruke o Crnoj Gori kao budućoj državi članici.
Ambasadorka Šofranac je uz zahvalnost za prijem i čast koja joj je ukazana ovom prilikom, apostrofirala na visoki značaj jačanja veza sa susjednom zemljom sa kojom dijelimo istorijske i partnerske odnose. Naglasila je da će mandat posvetiti prioritetnim ciljevima za dobrobit i interes Crne Gore, naročito u domenu ekonomske saradnje i na polju kulture i obrazovanja, kao i na planu jačanja podrške integraciji Crne Gore u evropske strukture.


Posjeta : 9