1
Mlada U-21 fudbalska reprezentacija Crne Gore u šestom kolu kvalifikacija za EP dočekuje Republiku Irsku
Tražiće šansu - u brzoj transformaciji!

    - Irska je kvalitetna reprezentacija, većina igrača nastupa u engleskom Čempionšipu. Fizički su veoma jaki i ne bi valjalo da uđemo u ,,tuču“ sa njima. Od igrača želim da igraju brzo, atraktivno i sa brzom transformacijom, da kroz takvu igru tražimo šansu da ugrozimo gol protivnika. Nadam se da će i sreća biti na našoj strani. Volio bih da prvi damo gol, da vidim kako ćemo da reagujemo u toj situaciji - ističe Miodrag Vukotić, selektor mlade U-21 fudbalske reprezentacije Crne Gore koja sjutra u šestom kolu kvalifikacija za EP dočekuje Republiku Irsku.

- Nakon tri utakmice, dvije protiv Švedske i jedne protiv Italije, ne mogu biti nezadovoljan. Izostali su rezultati, ali u tim mečevima nijesmo bili podređeni. Nijesmo se samo branili, željeli smo da se nadigravamo. Nažalost, nedostajalo je koncentracije u završnici da iskoristimo šanse, ali i koncentracije u odbrani, kada su nam se dešavale greške, objasnio je Vukotić.
Prvo poluvrijeme utakmice sa Švedskom u Helsingborgu može biti recept za igru naše selekcije.
- U Švedsku nijesmo pošli da se branimo, već smo izašli u gardu, iza lopte, da nakon osvojene lopte tražimo šansu. Napravili smo pet ili šest situacija, poslije kojih je lopta morala da uđe u gol. Da smo postigli gol, vjerovatno bi bilo lakše igrati. Međutim, kada protiv ekipe, u kojoj nastupaju igrači kao što je Elanga iz Mančester junajteda, ne iskoristite svoje šanse, onda to ne može da se pretvori u nešto što ste planirali, istakao je selektor U-21 reprezentacije.
Sjutrašni duel Crne Gore i Republike Irske sudiće arbitri iz San Marina. Sudijski tim predvodi Luka Barbeno, kojem će asistirati Franćesko Lunardon i Đan Marko Erkolani. Četvrti sudija je Đakomo Senći.
Posjeta : 10