2
Premijer Zdravko Krivokapić na "Premijerskom satu" o rezultatima turističke sezone
Uprkos kampanji - evropski hit!

      - Ono što je najvažnija činjenica da je Crna Gora turistički hit u čitavoj Evropi. O tome govore činjenice. Vi znate da smo budžet projektovali na 65 odsto, projekcija MMF je bila na 70 odsto 2019. Sve je to prevaziđeno. Za samo prvu polovinu ove godine mi smo ostvarili isti rezultat kao u cijeloj 2020. U odnosu na 2019. to je 84 odsto. Rezultati će biti sjutra i ja mislim da su oni mnogo veći. Takođe, to je deset puta više nego u istom periodu 2020. - kazao je premijer Zdravko Krivokapić na "Premijerskom satu", odgovarajući na pitanje Borisa Bogdanovića iz Kluba poslanika „Mir je naša nacija“.

Predsjednik Vlade Crne Gore, profesor dr Zdravko Krivokapić kazao je da se vodi anti-turistička kampanja protiv Crne Gore i da se to radi i iznutra i spolja.
- Da je ova Vlada nekompetentna, da nije ništa uradila da stvori preduslove da se desi ovakva turistička sezona. Ova Vlada ne zna ni da predviđa pa je zato njeno predviđanje niže od onoga što se dešava na terenu. A šta se dešava na terenu govore činjenice da je 87 odsto gostiju u hotelskom smještaju u odnosu na 2019, a u privatnom 77 odsto. Pogledajte otkuda nam dolaze turisti?! Iako neki političari nijesu napravili politički iskorak da bi nam njihovi građani došli. I ne dolaze turisti samo iz regiona. Pogledajte tur-operatore koji se vežu za Crnu Goru, a neki od njih su napustili Crnu Goru još 2018. godine. Da li je Crna Gora samo destinacija za ekskluzivni turizam kao što vi često želite da predstavite. Činjenica je da je u svim opštinama, čak i na sjeveru, broj turista iznenađenje za sve koji rade u turističkim organizacijama. Svi su očekivali mnogo niže brojke. Ali brojke su ovdje neupitne. One iskazuju sve i niko ih nije štelovao, a vi ste ih štelovali. I kada ste govorili gdje je Crna Gora sa zelenom energijom, pravili ste igre brojki. Vi želite da napravite vječiti poligon za održavanje diktatorskog režima - kazao je premijer Krivokapić obraćajući se poslanicima opozicije.
Posjeta : 135