2
Predstavljene nove epidemiološke mjere u borbi sa koronavirusom do 1. aprila
Škole ostaju zatvorene - granice otvorene!

      - Do 1. aprila sve vaspitno- obrazovne ustanove biće zatvorene. U ovoj sedmici neće biti totalnog zaključavanja - napomenula je epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje dr Marija Božović na današnjoj press konferenciji Komisije za zarazne bolesti, na kojoj su saopštene nove mjere za Berane, Šavnik i Herceg Novi.
- Za pet odsto smanjen je broj hospitalizovanih pacijenata, a za 20 odsto smanjena je smrtnost, što pokazuje da mjere daju rezultate. Od 814 kreveta popunjenost je 67,6 odsto, što pokazuje da možemo svima da izađemo u susret - ukazala je direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović.

Vaspitno-obrazovne ustanove radiće u opštinama Gusinje, Petnjica, Plav, Žabljak, Rožaje, Andrijevica, Danilovgrad, Budva, Tivat, Kolašin i Tuzi.

Nove mjere


za Berane: Zabranjuje se ulazak i izlazak iz opštine, kao i napuštanje mjesta stanovanja od 21h do 5h.
Zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, kao i tržnih centara, tezgi i štandova. Zabranjuje se rad fitnes centrima i teretanama.
Dozvoljen je rad kozmetičkim i frizerskim salonima.
Šavnik: Zabrana ulaska/izlaska iz opštine, zabrana napuštanja mjesta stanovanja od 21h do 5h narednog dana. Nastava- online. Zabrana rada ugostiteljskih objekata. Zabranjen je rad frizerskih/kozmetičkih salona, tezgi, štandova. Takođe, zabranjuju se sportske aktivnosti u zatvorenim objektima.
HercegNovi: Od subote - 20.marta u Herceg Novom mjere su popuštene. Novljanima je dopušteno kretanje do 21h, rad prehrambenih, kao i svih drugih prodavnica do 20 časova, a ugostiteljski objekti su zatvoreni i nema ulaska ni izlaska iz grada osim uz potvrdu.
Posjeta : 28