1
Drugi trijumf crnogorskih vaterpolista na turniru na kvalifikacionom turniru u Roterdamu Brazil - Crna Gora 5:15 (1:3, 3:6, 1:2, 0:4)
Selektora raduje - dobra energija!

    -Raduje me da smo imali pravu energiju, nadam se da nismo potrošili previše, jer od sjutra kreće prava priča. Predstoji nam pet odlučujućih mečeva u pet dan - naglasio je selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković poslije današnje, druge pobjede "ajkula" na kvalifikacionom turniru u Roterdamu Brazil - Crna Gora 5:15 (1:3, 3:6, 1:2, 0:4).

- Gledali smo taj meč, gledali smo i neke njihove druge utakmice. Želimo da pobijedimo i da osvojimo prvo mjesto - podsjetio se Gojković poraza u posljednjem meču sa Grčkom.
- Probali smo neke varijacije u odbrani koje smo vježbali praktično od maja, od kada se spremamo za ovo, mada protiv ovakvih ekipa to često i nije moguće, jer one ne formiraju napad kao što rade one najjače", kazao je Ivović i osvrnuo se na duel sa Grčkom:
- Dugo su zajedno, veoma su organizovani, većina ih je godinama unazad u Olimpijakosu, pa znaju šta mogu i kad mogu. Dobro su organizovani, strpljivi i ne iskaču iz sistema. Mislim da smo u boljoj plivačkoj formi od njih, pa bi možda mogli da ih umorimo ritmom i poremetimo im odbranu, koja je veoma dobra, posebno poziciona.
Crna Gora će u četvrtom kolu, sjutra od 16 igrati sa Grčkom za prvo mjesto u grupi.
BRAZIL - CRNA GORA 5:15 (1:3, 3:6, 1:2, 0:4)

Sudije: Ome (Njemačka), Periš (Hrvatska). Igrač više: Brazil 6 (2), Crna Gora 12 (6). Peterci: Brazil 1 (1), Crna Gora 1 (1).
BRAZIL: Soro, Pedroso, Da Silva, Kutinjo 1, Freitas, B. Gomeš, Real 1, G. Gomeš 1, Roča, Franko, G. Gimaraeš 2, R. Gimaraeš, Fernandeš.
CRNA GORA: Lazović, Brguljan 1, Perković 1, Petković 3, Čučković 2, Popadić 1, Vidović, Ukropina 1, Ivović 3, Spaić, Matković 2, Radović 1, Kandić.




Posjeta : 451