1
U prvoj utakmici glavne faze na EP za rukometašice u Danskoj Rusija - Crna Gora 24:23
"Lavicama" izmakao remi!

    Iako su kao i protiv Francuske na startu prvenstva sjajan sjajan otpor još jednoj rukometnoj velesili, „lavice“ su doživjele poraz na startu glavne runde šampionata Evrope u Danskoj – Rusija je slavila nakon dramatičnog duela u Herningu i opravdala ulogu favorita za četvrtu pobjedu u isto toliko mečeva.

Crna Gora je doživjela treći poraz u Danskoj, ali ponovo pokazala da može da parira i najboljim selekcijama na planeti. Nedostajalo je sreće da se sruši aktuelni olimpijski šampion i vicešampion Starog kontinenta, jer su izabranice Kima Rasmusena imale 52 sekunde za posljednji napad i priliku da dođu do remija, ali ga nijesu iskoristile.
Kad je Fomina pogodila za vođstvo svog tima od tri gola (24:20) četiri minuta prije kraja, izgledalo je da je sve izgubljeno. Despotović i Jauković koja je postigla dva vezana gola donijeli su dramatičnu završnicu (23:24, 59. minut), u kojoj je bilo prilike i da se dođe do herojskog remija, ali je Rusija ipak, odbranila posljednji napad našeg tima.
Jelena Despotović je bila igračica utakmice sa sedam golova, Đurđina Jauković je postigla pet, dok su po tri puta protivničku mrežu zatresle Jovana Radičević, Ema Ramusović i Majda Mehmedović. Marta Batinović je upisala devet odbrana.




Posjeta : 516