1
Premijer Marković i gradonačelnik Vuković položili kamen-temeljac za pješački most u Podgorici
Pomoćiće pješacima - i očuvanju prirode!

       - Ovo nije samo veliki projekat na unapređenju komunalne infrastrukture u Podgorici, ovo je razvojni projekat. On će osnažiti ukupni razvojni potencijal Podgorice i pružiti mnogo kvalitetniji i komforniji život građana Podgorice, očuvati naše prirodno okruženje kao što je rijeka Morača i Skadardsko jezero - ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koji je danas, sa gradonačelnikom Podgorice dr Ivanom Vukovićem, položio kamen-temeljac za pješački most koji će Podgorica dobiti naredne godine. Vrijedan je skoro dva miliona eura, biće dugačak 125 metara, širok 6,4 metra, imaće dvije biciklističke staze i biće prilagođen osobama sa invaliditetom. Pješački most će služiti za prenos hidrotehničkih instalacija i dio je projekta Sistema za prečišćavanje otpadnih voda.
Premijer je dodao da "da radovi na izgradnji kolektora, vrijednog preko 50 miliona eura, idu odlično".


Premijer je zahvalio gradonačelniku i njegovom timu na svemu onome što rade u Podgorici i ovih dana i par godina unazad. Čestitao im je ne kao zvaničnik države, nego kao stanovnik Glavnog grada.
- Podgorica se mijenja nevjerovatnom brzinom. Podgorica postaje savremen evropski grad. Svakoga dana se sanira ili završava neka nova ulica, uređuju se zelene površine parkovi - rekao je premijer Marković.
Konstatujući da izgradnja mosta u ovom vremenu punom izazova predstavlja podvig, gradonačelnik Vuković je kazao da most važan ne samo kao vrijedan infrastrukturni projekat, nego i kao dio sistema za prečišćavanje otpadnih voda koji se uspješno gradi u Podgorici. Izrazio je očekivanje da će kompanija Bemax, koja gradi ovaj most, radove završiti i prije isteka roka od 14 mjeseci.
- Podgorica je lokomotiva ekonomskog razvoja Crne Gore i zato je veoma važno da razvoj Glavnog grada ni jednog momenta nije usporen. Naprotiv. Ja mislim da smo mi uprkos svemu ovome čemu svjedočimo posljednjih mjeseci uspjeli da taj razvoj intenziviramo. O tome govore brojni podaci – možemo da kažemo to i tako što ćemo ukazati na činjenicu da je ovo treći most koji se gradi na teritoriji Glavnog grada nakon onoga na Smokovcu i onoga na trasi buduće jugozapadne obilaznice - rekao je gradonačelnik Vuković.
On je podsjetio da su samo u posljednjih nekoliko sedmica krenuli u izgradnju jednog bulevara vrijednog 25 miliona eura, raspisali tendere za izgradnju četiri nova bulevara, jednog vrtića u bloku VI i danas ovog mosta.
Gradonačelnik Vuković je iskazao zahvalnost Premijeru i Vladi na podršci razvojnim potrebama Glavnog grada: „I uprkos brojnim izazovima i zahtjevima iz različitih djelova naše države, nikada se nismo osjetili zapostavljenima u tom smislu.




Posjeta : 613