1
Reagovanje PG biroa na fotografije objavljeae na pojedinim portalima, te zloupotrebe istih od određenih opozicionih političkih partija
Nema devastacije Gorice!

    - Umjesto primarnog cilja da manipulisanjem javnosti na politikantski i nedobronamjeran način prikupe jeftine političke poene, predstavnici GP URA bi trebalo da prije ovakvih javnih objava provjere sve činjenice, jer po ko zna koji put demonstriraju neznanje i neinformisanost - reagovao je PG biro na fotografije objavljene na pojedinim portalima, te zloupotrebe istih od određenih opozicionih političkih partija, uz komentare kao što su: „Grickanje Gorice se nastavlja“ i „Novo rasparčavanje Gorice po nalogu beton-majstra Vukovića“.

- Radi se o fotografijama snimljenim na gradilištu trase Ulica Nova 3, na kojoj je u toku izvođenje zemljanih radova.
Ovi radovi izvode se za potrebe komunalnog opremanja objekata, što je ugovorena obaveza Glavnog grada Podgorice, a vrše se na osnovu usvojene planske, odnosno projektne dokumentacije. Izgradnja, odnosno rekonstrukcija ovih saobraćajnica, predviđena je DUP-om „Zagorič 1 – dio Zone A“, Izmjene i dopune iz 2013. godine, koji se nalazi na web sajtu Glavnog grada Podgorice i u isti je moguće izvršiti uvid.
U skladu s navedenim, pristupilo se izvođenju radova na rekonstrukciji Ulice Veliše Mugoše, izgradnji Ulice Nova 1 sa upravnim parkingom, Ulice Nova 2 i dijelu saobraćajnice Ulica Nova 3 (pored objekata u podnožju brda Gorica). Saobraćajnice će imati javnu rasvjetu, tk, atmosfersku, fekalnu kanalizaciju i vodovod, kao i semafor na raskrsnici Ulice II crnogorskog bataljona i Nove 1. Uz saobraćajnice je predviđen i trotoar.
Takođe, naglašavamo da se radi o projektu koji je iniciran od strane predsjednika osam skupština etažnih vlasnika iz ulica Veliše Mugoše i II Crnogrskog bataljona.
Realizacija ovih saobraćajnica, predstavlja jednu od većih investicija u saobraćajnu infrastrukturu na području Glavnog grada u ovoj godini, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.030.478,67 eura sa PDV-om.
   Zato pozivamo predstavnike pokreta URA da oni, kako kažu „jednom u životu budu iskreni“, pa nam saopšte zašto im smeta navodno betoniranje Podgorice, ali uredno “zažmure” kada pojedine građevinske firme njima bliske grade nova “naselja” na više lokacija u Podgorici. Podsjećamo građane da su to one iste firme koje su ranije od predstavnika vlasti tražile da se na njihovoj imovini predvide poslovni i stambeni objekti, a da na okolnim parcelama zelene površine. Ako se predstavnici GP URA baš toliko bore za održivi razvoj sa minimalnom gradnjom, zašto na vlastitom zemljištu traže da im se ucrtavaju višespratni objekti?
Posjeta : 442