0
Uprava javnih radova
Za nove projekte - 410 hiljada!

    Vlada Crne Gore izdvojiće blizu 410 hiljada eura za realizaciju četiri projekta, za koje je Uprava javnih radova danas potpisala ugovore sa najpovoljnijim ponuđačima u postupku javne nabavke.
U cilju pune valorizacije planinskog centra Kolašin 1600, ugovorena je druga faza izgradnje parkinga, u vrijednosti od oko 70 hiljada eura. Radovi su kroz tendersku proceduru povjereni preduzeću “Crnagoraput”, a rok izvršenja je 20 dana od uvođenja izvođača u posao.

Na istoj lokaciji, u toku je i rekonstrukcija pristupne saobraćajnice, od ski centra Kolašin 1450 do Kolašin 1600, koja se odvija u fazama. U okviru druge faze, Uprava javnih radova i “Crnagoraput” ugovorili su završne radove, u vrijednosti od blizu 70 hiljada eura, koji bi trebalo da budu završeni u roku od 20 dana od uvođenja izvođača u posao.
Novi radovi predviđeni su i na bjelopoljskoj strani Bjelasice, gdje je u toku izgradnja puta od Jasikovca do novog ski centra Cmiljača. Riječ je o zahtjevnom građevinskom poslu, tokom kojeg se ispostavilo da je na pojedinim mjestima neophodno ugraditi posebna inženjerska rješenja, u cilju povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju. Dodatne radove u vrijednosti od oko 230 hiljada eura izvešće preduzeće “Toškovići”, a rok završetka je 30 dana od uvođenja u posao.
Takođe, sa projektanskom kućom “Hydrogis System” ugovorena je izrada glavnog projekta regulacije korita rijeke Popče i kanalizacione mreže u opštini Petnjica. Vrijednost ovog posla je skoro 40 hiljada eura, pri čemu se projektant obavezao da posao završi u roku od tri mjeseca od potpisivanja ugovora. Po dobijanju pozitivnog mišljenja revidenta, Uprava javnih radova će raspisati poziv za izbor izvođača radova.




Posjeta : 799