3
Priznanje za seriju crnogorske rediteljke Marije Perović na International Drama Awards 2019
Za "Grudi" - specijalna nagrada!

    Serija crnogorske rediteljke Marije Perović "Grudi" osvojila je Specijalnu nagradu žirija (uz južnoafričku seriju "The Herd") u Južnoj Koreji na International Drama Awards 2019.

Svečana ceremonija dodjele nagrada održana je 28. avgusta u Seulu.
Crnogorska rediteljka je u obraćanju na ceremoniji kazala da je u Crnoj Gori hrabrost kodeks ponašanja po kojem živimo vjekovima, te da je najhrabriji čin biti iskren.
- Drago mi je što ste ovdje, 8.500 kilometara udaljeni od moje zemlje Crne Gore, prepoznali iskrenost i predanost koju smo svi uložili u seriju Grudi - kazala je Perović.
Radnja serije smještena je u Nikšiću. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.
Uloge u seriji tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Aleksandar Đurica ...
Na osnovu serije napravljen je i film, po scenariju Vladislave Vojinović i Marije Perović, koji je imao uspješnu projekciju na festivalu u Herceg Novom i očekuje se da uskoro stigne u bioskope.




Posjeta : 1091